Thursday, August 30, 2012

Kjølig ned - komme seg raskere og unngå skade!

Mange mennesker bort kjølig ned som bortkastet tid, eller ganske enkelt uviktig. I realiteten kjølig ned er like viktig som varmt opp, og hvis du ønsker å bo skade som er gratis, det er avgjørende.


Selv om varmt opp og kult ned er like viktig som alle andre, er de viktig for forskjellige grunner. Selv om Hovedformålet med varmer opp er å forberede kropp og sjel anstrengende aktivitet, spiller kjøles ned en annen rolle.


Hvorfor kjøle deg ned?


Det fremste formålet med kjølig ned er å fremme utvinning og returnere kroppen til en pre-øvelse, eller pre-workout nivå. Under en anstrengende trening kroppen går gjennom en rekke stressende prosesser, muskel fiber, tendons og ligaments bli skadet, og avfallsprodukter bygge opp innenfor kroppen. Kjølig ned, utført riktig, vil hjelpe kroppen i sin reparasjonsprosessen.


Ett område kjølig ned ville hjelp med er "innlegg øvelsen muskel sårhet." Dette er sårhet oppleves vanligvis dagen etter en tøff trening. Fleste opplever dette etter å ha en lay-off fra øvelsen, eller i begynnelsen av deres Sport-sesongen. Jeg husker kjører en half marathon med begrenset forberedelse, og finner det vanskelig å gå ned trinnene neste dag fordi min quadriceps var så sår.


Innlegg øvelsen muskel sårhet er forårsaket av en rekke ting. Under øvelsen utvikle det første lille tårer kalt mikro tårer i muskel fiber. Disse mikro tårer årsaken hevelse av muskel vev som i sving setter press på nerve avslutninger, og resulterer i smerte.


For det andre, når du trener, ditt hjerte er pumping store mengder blod å arbeide musklene. Denne blod er balanseført både oksygen og næringsstoffer som arbeider musklene trenger. Når blodet når musklene er oksygen og næringsstoffer oppbrukt. Deretter skyver styrke på kontraktørselskaper (trener) musklene blodet tilbake til hjertet der det er re-oxygenated.


Imidlertid når øvelsen stopper, gjør så en kraft som skyver blodet tilbake til hjertet. Denne blod, så vel som avfall produkter som lactic acid, forblir musklene, som i sin tur fører til hevelse og smerte. Denne prosessen er ofte referert til som "blod pooling."


Så, kjølig hjelper ned alt dette ved å holde blod circulating, som igjen bidrar til å hindre at blodet pooling og fjerner også avfallsprodukter fra musklene. Denne sirkulerende blod også bringer med seg oksygen og næringsstoffer som kreves av muskler, tendons og ligaments for reparasjon.


Nøkkel-deler av en effektiv avkjølt


Nå som vi vet hva kjøles ned gjør og hvorfor det er så viktig, la oss ta en titt på strukturen til en effektiv kjølig ned. Det er tre viktige elementer eller deler som skal tas med for å sikre en effektiv og fullføre avkjølt. De er;


1. Lett oppgave;


2. Stretching; og


3. Re-fuel.


Alle tre deler er like viktig og noen én del ikke bør neglisjert eller tenkte på ikke nødvendig. Alle tre elementer fungere sammen for å reparere og etterfylle kroppen etter trening.


Å følge er to eksempler på effektive cool nedturer. Først er et eksempel på et kjølig ned brukes av profesjonelle utøveren. Andre er typisk for noen som bare øvelser for generelle helse, velvære og moro.


Eksempel kjøles ned rutiner


Eksempel 1: - For profesjonelle


• 10 til 15 minutter av enkelt øvelse. Pass på at lett øvelsen ligner typen trening som ble gjort under workout. Hvis for eksempel treningen involvert en masse kjører, cool ned med enkel jogge eller vandre.


• Inkluderer noen dype puste som en del av din lett oppgave å hjelpe oxygenate systemet.


• Følge med ca 20 til 30 minutter for stretching. Statisk stretching og PNF stretching er best på dette tidspunktet.


• Re-fuel. Både væske og mat er viktig. Drikke masse vann, pluss en god kvalitet idrett drikk. Den beste typen mat å spise rett etter en trening er det som er lett førdøyelig. Frukt er et godt eksempel.


Eksempel 2: - For amatør


• 3 til 5 minutter av enkelt øvelse. Pass på at lett øvelsen ligner typen trening som ble gjort under workout. Hvis for eksempel treningen involvert en masse kjører, cool ned med enkel jogge eller vandre.


• Inkluderer noen dype puste som en del av din lett oppgave å hjelpe oxygenate systemet.


• Følge med ca 5 til 10 minutter for stretching. Statisk stretching og PNF stretching er best på dette tidspunktet.


• Re-fuel. Både væske og mat er viktig. Drikke masse vann, pluss en god kvalitet idrett drikk. Den beste typen mat å spise rett etter en trening er det som er lett førdøyelig. Frukt er et godt eksempel.


Få alvorlige om ditt kjølig ned og følge eksemplene ovenfor vil gjøre at du gjenoppretter raskere fra dine treningsøkter og bo skade gratis.

No comments:

Post a Comment