Monday, November 21, 2011

Kaffe: En historisk drikke og en flott ferie gave

Ah, kaffe... en fantastisk mørk drikke som våkner oss i morgen. For noen av oss holder det oss i løpet av dagen, eller for sen natt studieøkter. Vi drikke det ut av vane, vi drikker det fra avhengighet, vi drikker det for smaken; uansett grunn, det er sikkert en populær drikke. Så der gjorde dette berømte drikke kommer fra?


Kaffe, for amerikanerne, er tre hundre år gamle. I øst var det utbredt på alle nivåer i samfunnet, siden den tidligere æra. De mest bemerkelsesverdige datoene Pek rundt 800b.c. Imidlertid Homer, og ifølge Arabian tales snakke om en mystisk bitre svart drikke med krefter stimulering som kunne ha vært denne drikke.


Rundt år 1000 ble kaffe brukt for medisinske formål. I 1400 observert en Yemeni geit herder sin flokk spise rødaktig bær, og deretter å bli glade og rastløs. Etter relatert hans observasjoner til en munk, de kokte bær og gjorde en drikke kan spre hvilemodus og tretthet. Uansett hvordan det faktisk ble opprettet, gjenstår faktum at kaffe-anlegget startet i Afrika, i en etiopisk regionen kjent som Kaffa. Derfra er det spredt seg til Egypt, Jemen og Arabia, hvor det ble en del av hverdagen.


På slutten 1500s var kaffen en handelsvare, som selges i Europa. Men på grunn av på et økende behov for nye drikke og høye skatter på frakt var det eksperimentering med voksende korn i andre land. Rundt 1727 kaffe vokser mye senere startet i nordlige Brasil. Av 1900-tallet ble det utviklet ulike former for kaffe for publikum.


Decaffeinated kaffe ble først grunnlagt i 1903 da Ludwig Roselius, en tysk kaffe importverktøy, ga en bunke med skadet kaffebønner for forskere. De utviklet prosessen med å ta koffein ut av bønner uten å miste noen smaken. Dette ble markedsført på 1920-tallet.


Pulverkaffe ble først masse produsert fra oppfinnelsen av konstant sommersolen, en engelsk apotek som bor i Guatemala. Stund venter for kona en dag å bli med ham utenfor for kaffe, observert han på tut av sølv kaffe urn, en fin pulver, som så ut til å være kondens av kaffe vapors. Dette glade ham og førte til hans grunnleggelsen av løselig kaffe.


I 1906 startet eksperimenter og sette hans oppfinnelse, Red E kaffe i markeder i 1909. Nestlé ', i 1938, prøver å hjelpe Brasil med deres kaffe surpluses opprettet freeze-dried kaffe. Nescafe ble startet og først introdusert i Sveits. Pulverkaffe ble en kjepphest etter 1956 når kommersielle TV ble den nye mani.


Og nå i USA alene, 400 milliarder kopper kaffe for et år er konsumert. Kaffe er en av verdens største varer, andre bare til olje. Fra et eksternt område i Afrika, til millioner av hyller og hjem over hele verden, har kaffe ble en side av ligaen overalt.

No comments:

Post a Comment