Saturday, November 19, 2011

Er vi hva vi spiser?

Når vi snakker om kosthold, er det mange ting som kommer til hjernen. Det er hovedsakelig to betydninger av ordet diett. De begge knyttet til mat. Først kan en defineres som mat som vi tar inn i vår kropp. For eksempel å spise en godt balansert kosthold. En annen kan være definert som å miste vekt.


En balansert diett inneholder riktig deler av fem grunnleggende mat-grupper. Hvis du vil sikre optimal helse og et balansert kosthold, er det avgjørende å ha en riktig del av hver gruppe, hver dag. Hvor mye mat som trengs blir mindre ettersom vi flytter opp "pyramide". Brød, ris, kornblanding og pasta er i den nederste gruppen. 6 og 11 porsjoner er hver dag fra denne gruppen nødvendig.


Etter det, er du vegetabilske gruppe på pyramiden. Nesten alle krever 3-5 servings fra denne gruppen daglig. Gruppen vegetabilske gir deg vitaminer og mineraler som vitamin a og C, som per kreves. Etter det, er gruppen frukt. Vi trenger omtrent 2 til 4 servings av denne gruppen per dag. Frukt gir deg a-vitamin C, fiber, karbohydrater og mer.


Neste er gruppen melk, yoghurt og OST. Folk må 2 til 3 servings av denne gruppen per dag. Denne gruppen gir deg kalsium og protein. Drikker melk og spise og/OST eller yoghurt er en flott måte å få din daglige kvote.


Kjøtt, fjærfekjøtt, fisk, tørr bønner, egg og nøtter er den siste gruppen. Vi trenger ikke mye av denne gruppen hverdagen, men denne gruppen er svært viktig. 2 til 3 servings per dag er nødvendig.


I tillegg til mat pyramiden, ble det oppdaget av leger og vitenskapsmann at fett, godteri og oljer er en viktig bestanddel av en sunn diett. Dette er nevnt selv om det er atskilt fra pyramiden. Maten vi spiser normalt inneholder nødvendige fett, slik at vi ikke trenger legge til ekstra fettstoffer eller søt mat. Denne mat kan være deilig, men vi prøve alltid å unngå en ut over denne typen fettstoffer eller søt mat.


Hvis du henviser til en vekt-tap diet, snakker du om endring eller begrense ditt kosthold en eller annen måte for å redusere calories, fett eller andre å miste vekt. Ingen diett bør brukes uten å snakke med legen først. Det finnes mange dietter på markedet og medisiner å hjelpe folk diett. Problemet med dieting når den ikke er under en lege ~ s omsorg er at du kan miste næringsstoffer som kroppen din trenger å bli frisk. Du prøver kanskje å miste vekt fordi du er overvektig eller obese, men kan gjøre mer skade ved å begrense vitaminer og mineraler som kroppen din trenger.


Husk at hvis du er i tvil om hva kroppen din trenger, vennligst å konsultere legen din.

No comments:

Post a Comment