Tuesday, November 29, 2011

Hva er et sunt spise Plan?

Sunn mat er viktig for alle, fra babyer til eldre. Lære å spise godt er mer enn bare spise en rekke matvarer slik at kroppen din blir riktig næringsstoffer. Det handler også om glede av matvarer og opprettholde en sunn vekt. Noen kan spise for god helse. Det involverer 3 enkle trinn. Det første er å spise mat fra alle ulike mat-grupper. Det andre trinnet er å spise en rekke matvarer fra hver gruppe hver dag. Høres enkelt. Men så mange mennesker ikke følger et sunt spise plan. Travle hverdag, tilgjengeligheten av hurtigmat, annonsering og en mangel på forståelse av hva sunn mat er, alt arbeidet mot folk prøver for sunnere å spise. Usunn spise fører til sykdom og vekt problemer. Type 2 diabetes øker dramatisk og er direkte knyttet til økningen i fedme. Hjertesykdommer og visse typer kreft er også knyttet til fedme.


En studie av Australia Medical Journal fant at anses 56% av Australian voksne er overvektig eller obese. Dette er en 61% økning i fedme siden 1991 Un-treated fedme utgjør betydelig, selv livstruende helserisiko.


Alle forstår betydningen av å ha bil/home/forsikring. Har du vurdert betydningen av ernæringsmessig forsikring? Dette betyr spise matvarene som vil beskytte deg mot fremtidige sykdom, og forstå fordelene kosttilskudd kosttilskudd kan gi.


Hvis du ikke følger nå en sunn plan vil du bli overrasket over at du sannsynligvis ikke spise nok. Du må kanskje øke mengden mat du forbruker.


Daglige mat-forslag
Frukt 2-3 serverer, grønnsaker 5-7 serverer, Protein 3-6 serverer, hele korn 2-3 serverer, meieri 2-3 serverer


Antioksidantegenskaper Super mat
Antioksidanter bidra til å forhindre cellular skade. Spise masse mat som er rik i antioksidanter som mandler, bær, sitrus, gulrøtter, spinat, tomater og bell peppers.
1. Topp kornblanding med mandler eller bær; legge til tomater i smørbrød, supper eller stews; Lag din hele korn brød sandwich med skiver peppers og fersk spinat.
2. Pakke en snack pose med nøtter, baby gulrøtter, drue tomater og paprika sektorer for å få en næringsrik pick-me-up mellom måltider.
3. Protein snack barer bære lett for rask energi og en lekker spandere.


Kalsium
Kalsium er super næringsinnhold som holder knokler og tenner sterk. Nå forskning viser at lav-fett hjelper meieri også folk mister vekt! Beste kildene til kalsium kommer fra kua.
1. Start dagen med en rikholdig frokost protein. Legge til en bolle med hele korn frokostblandinger toppet med skumme melk og frisk frukt for en frokost av champions.
2. Snack på lav-fett yoghurt eller OST mellom måltider for en energigivende godbit.
3. Kalsium-befestet juice og frokostblandinger er utmerket alternativer til tre-en-dag-kravene.


Fiberkanal
Fiber gjør fantastiske ting for kroppen, fra å senke Kolesterol nivåer, holder deg regelmessig og kanskje hindre visse kreftformer. Bestemor kalte det grovhet og vi trenger masse det hver dag.
1. Les mat-etiketter å finne hele korn brød og frokostblandinger som gir tre eller flere gram per porsjon. En bolle som er full av bran eller mye fiber kornblanding er en god start for å dekke dine daglige behov.
2. Spis hele frukter og veggies for en sunn dose fibre. Satse på fem til ni servings per dag. Juice inneholde ikke like mye fiber som hele frukter.
3. Tørket bønner og lentils er lastet med fiberkanal og protein, så legge dem til supper, stews, salater, egg og salsas.


Soya
Soya er en super nærings og utmerket kilde av protein. Det kan senke Kolesterol, som kan bidra til å forhindre hjerte-og karsykdommer.
1. Tofu tar på smak av matvarer som det er tilberedt med. Du kan prøve en steke av fargerike veggies og cubed tofu med lys asiatiske saus for en rask måltid. Du kan også finne frokostblandinger på store lastet med både soya og fiberkanalsvitsjer. Tjene med skumme melk og du får tre super næringsstoffer for frokost.
2. Bruk en høy protein måltid erstatning pulver slik som formel 1
3. Ta en soya protein bar for en rask matbit eller lunsj på dagtid. Soya nøtter er en annen stor bærbar snack alternativet.


Vann
De fleste av oss kan ikke få nok av dette edelt. Som et resultat kan vi se toppet og føler fatigued. Våre kropper er sammensatt av mer væske enn noe annet, så vannet er en viktig næringsinnhold for våre velvære.
1. Fyll opp en 2 liter vann flaske hver morgen og beholde den med deg for rask og forfriskende drikkevarer hele dagen.
2. Ikke stole på tørst; Dette følelse reduserer med alderen. Drikke ofte og velg næringsrik væsker, inkludert 100% frukt og grønnsak juice, skumme eller lav fett, melk, broths, vann og urte-te.


Aldri hoppe over måltider. Det er viktig for stoffskiftet å spise 3 måltider, en dag pluss 2 snacks.


Ved å følge en sunn spising plan vil du opprettholde din kropp i optimal fitness. Du vil redusere risikoen for utvikling av livsstil sykdommer. Kroppen din vil belønne deg ved å være i topp stand.
.

No comments:

Post a Comment