Friday, May 4, 2012

Sukker høy: Diabetes Killer sykdommen

Det siste tisse du mye. Du føler deg alltid tørst, og du føler deg alltid sulten. Du alltid føler deg trett. Din visjon gjør uskarpt mesteparten av tiden. Dine sår helbrede lenger at det brukes til. Hvis disse ting skjer for deg, nå er det på tiden å bekymre deg. Du kanskje har diabetes.


Diabetes er en sykdom karakterisert ved høyt nivå av blood sugar. Dette skyldes feil insulin produksjon, insulin handling, eller begge deler. Diabetes kan føre til alvorlige komplikasjoner deretter til slutt til tidlig død hvis ikke kontrolleres på riktig måte. Så å bedre forhindre diabetes, eller behandle det hvis du allerede har diabetes, utstyre deg med moduler og outs av sykdom.


Det finnes to typer diabetes, Type 1 og 2 for Type. I begge rapporttypene, vil tidlig diagnose og behandling for tidlig redusere sjansene for å utvikle alvorlige helseproblemer.


Type 1 diabetes var tidligere kjent som handel med ungdomsvarer diabetes eller insulin avhengig av diabetes mellitus. Type 1 diabetes modnes raskt og symptomer som er svært synlige. Denne typen diabetes oppstår når kroppens immunsystem ødelegger pancreatic celler. Disse cellene er insulin produserende celler. Denne typen diabetes påvirker det meste barn og unge voksne. Risikofaktorer for type 1 diabetes inkludere autoimmune, genetikk og miljømessige faktorer.


Den eksakte årsaken til denne formen av diabetes er fortsatt ukjent, men det antas at dette er utløst av et virus eller en allergen som stimulerer det immun systemet av baby, barn eller ung voksen for å angripe beta celler i bukspyttkjertel.


Type 1 diabetes symptomer inkluderer trøtthet, gjennomgående urination, tørst, vekttap, søte smelling pusten og vanskeligheter med å puste. Hvis type 1 diabetes stående udiagnostisert og ubehandlet, dette vil føre til labored puste, koma og død.


Type 2 diabetes ble brukt til å bli kalt ikke-insulin – avhengig av diabetes mellitus (NIDDM) eller voksen – få diabetes. Denne formen for diabetes utvikler seg langsomt og symptomene er vanligvis mindre alvorlig enn folk med type 1 diabetes. Type 2 diabetes begynner som insulin resistens. Insulin resistens er en lidelse der cellene ikke bruker insulin riktig. Som behovet for insulin stiger, mister bukspyttkjertelen evnen til å produsere insulin.


Nyere studier har vist at genetikk, fetal historie, fedme, mangel på fysisk aktivitet, diett høy i fett, og stress kan påvirke i utviklingen av denne formen for diabetes. Også, genetisk studier har vist at association of noen gener er faktisk årsaken av Type 2 diabetes.


Nå på det viktigste spørsmålet – er det fra treatable?


Det er fortsatt ingen kur for diabetes, men det kan administreres. Noen av måtene å behandle diabetes er gjennom injeksjon av insulin i kroppen, forsiktig måltid planlegging, blod glukose overvåking og mosjon.


Det er noen siste medisinsk gjennombrudd som kan bidra i herding av diabetes. En er transplantasjon av beta celler (insulin produserende celler) som har vært vellykket selv om med noe side virkninger. En annen behandling er bukspyttkjertelen-transplantasjon. Dette anbefales ikke behandling for diabetes med mindre det er et behov for en kidney transplant også. En annen tilnærming er genetisk manipulasjon, selv om dette er fortsatt under studien. I denne bestemt behandling settes insulin gener til celler som ikke produserer insulin slik at de produserer insulin.

No comments:

Post a Comment