Tuesday, March 13, 2012

Kosttilskudd kreftfremkallende stoffer som øker faren for kreft

En måte vårt kosthold kan øke risikoen for kreft er av kosttilskudd kreftfremkallende stoffer. Det er fire grupper av kreftfremkallende stoffer:


• Naturlig presentere kreftfremkallende stoffer
• Kreftfremkallende danner under forberedelse av mat
• Konserveringsmidler og coloring agenter som er lagt til mat
• Noen stoffer er endret i til kreftfremkallende stoffer i kroppen


Naturlig presentere kreftfremkallende stoffer:


Et eksempel på dette er 'Aflatoksin', en mycotoxin som er produsert av sopp. Korn og nøtter kan være forurenset av sopp, som deretter produsere kjemikalier kalt aflatoxins. De er kjent for å forårsake leveren kreft i Afrika og det fjerne østen, særlig hos personer som er tatt ut av hepatitt antigener.


Kreftfremkallende stoffer danner under forberedelse av maten:


Polycyclic hydrokarboner, for eksempel benzopyrenes, dannes under barbecuing kjøtt på en åpen ild (f.eks forbereder jerked kylling). Disse polycyclic hydrokarboner er også en av de viktigste bestanddeler i sigarettrøyk som forårsaker lungekreft.


Tradisjonelt høye inntaket av stekt og broiled mat som kjøtt, kan øke risikoen for brystkreft, temperaturen på distaltermistoren kolon, prostate og bukspyttkjertelen kreftformer. Flere studier viste at bestander som spiser stekt eller broiled meats har en relativ risiko som er større enn 2 (avvik fra medianen) for kolon og bryst kreft.


Mer enn 20 slike kjemikalier er blitt identifisert. De er til stede i ganske små mengder, men deres handling er forfremmet, en effekt som er knyttet til n-6 Flerumettet oljer slik som korn eller Saflor olje på 30-40% av energi i dyr og menneskelige studier. En lavere fett inntaket, 15-22% av energi, reduserer dramatisk de effektene.


Konserveringsmidler og coloring agenter som er lagt til mat: (trenger noen flere tester for å etablere denne relasjonen).


Næringen kolorering legges til øke anken av maten, men ikke alle er bra for oss. Et eksempel er "smør gul". Kunstig sweeteners (liker saccharine & cyclamates) og konserveringsmidler som produserer nitrosamines er kjent for å forårsake blæren og mage kreft
henholdsvis.


Noen stoffer er konvertert i kreftfremkallende stoffer:


Nitrosamines er dannet fra Natriumnitritt. Natriumnitritt finnes i drikkevann og grønnsaker.

No comments:

Post a Comment