Thursday, September 27, 2012

Revmatoid Artritt

En skyting smerter i kneet. En brennende følelse i hånden. Før du vet ordet av det, har du Revmatoid leddgikt.


Revmatoid leddgikt er en kronisk betennelse av leddene. Revmatoid leddgikt er en autoimmune sykdommer som immunsystem angrep normal vev som om de var invadere antistoffer. Revmatoid leddgikt fører også til betennelse i vev rundt leddene og andre organer i kroppen. Hender og føtter er de mest berørte områdene av Revmatoid leddgikt selv om det kan også påvirke noen felles lined av en membran. Revmatoid leddgikt er referert til som en systematisk sykdom og noen ganger kalt rheumatoid sykdom.


Revmatoid leddgikt manifesterer seg over en periode på noen måneder. Men for noen vises sykdommen over natten. Akselerert utbruddet av Revmatoid leddgikt betyr ikke at enkelt er større risiko for progresjon av sykdommen. Revmatoid leddgikt kan varer i årevis uten symptomer. Men Revmatoid leddgikt er en sykdom som utvikler seg og har potensial til å forårsake felles destrution og funksjonell handikap. Vanligvis, lider pasienter sykluser fra alvorlig å lette symptomer. I forhold til statistikk er Revmatoid leddgikt tre ganger mer vanlig i kvinner enn i menn. Det har også besets mennesker i alle løp like. Revmatoid leddgikt kan begynne i en hvilken som helst alder, men oftest starter i tidlig forties.


Hva forårsaker Revmatoid Artritt? Sannheten er at årsaken er fortsatt ukjent. Virus, bakterier og sopp har lenge vært mistenkt, men ingen har vist seg for å være årsaken. Årsaken til Revmatoid leddgikt har vært fokus for forskjellige forskningsaktiviteter. Finnes det noen forskere som tror at tendensen til å utvikle Revmatoid leddgikt kan genetisk arves mens andre mener at visse faktorer i miljøet kan lokke fram den immunsystem til å angripe kroppens egen tissue components. Dette angrepet fører til betennelser forskjellige organer for eksempel lungene eller øyne.


Forskere har også funnet at miljømessige faktorer kan også spille en rolle i årsaken til Revmatoid leddgikt. Faktisk, rapportert forskere at røyking tobakk øker risikoen i utviklingen av Revmatoid leddgikt.


Symptomene på Revmatoid leddgikt, avhenger av graden av vev betennelse. Revmatoid leddgikt sies å være aktive hvis kroppens vev er inflammed. Når vev betennelsen Warnings and, er Revmatoid leddgikt sagt å være i forlatelse. Remissions kan skje spontant eller med behandling og kan vare i uker, måneder, selv år. Under aktiv Revmatoid leddgikt, er symptomer følte. Symptomene kan omfatte trøtthet, mangel på appetitt, lav-grade feber, og muskler og felles aches. Muskler og felles stivhet er vanligvis følte under morgen og etter en periode med inaktivitet. Under relapses (fra inaktivitet til aktivitet) av Revmatoid leddgikt blir leddene røde, swollen, smertefull og anbudet. Dette skjer fordi vev foring av leddene bli inflamed som resulterer i overskytende produksjon av felles væsker.


Flere ledd er vanligvis inflamed i symmetrisk mønster og ledd av både hendene og håndleddene er ofte påvirkes. Enkle oppgaver som å slå døren knott og åpne glassene kan være smertefullt. Revmatoid leddgikt kan også påvirke felles ansvarlig for innstramming av vokal snorer å endre tonen i stemmen selv om sjelden. Men når dette skjer, kan det føre til hoarseness av stemmen.


Som nevnt tidligere, er Revmatoid leddgikt en systematisk sykdom som kan påvirke organer og områder på kroppen enn leddene. Sjorgen's syndrome er betennelse av kjertlene i øyne og munn som forårsaker dryness. Rheumatoid betennelse av lunge foring kan forårsake Bryst smerter fordi lunge vev selv er inflamed og nodules av betennelse også utvikle i lungene. Revmatoid leddgikt kan også redusere antall røde blod celler, noe som kan føre til anemi og hvite blod celler som kan føre til å øke risikoen av infeksjoner. En sjelden, alvorlig complication av Revmatoid leddgikt er blod fartøy betennelse som kan svekke blod forsyning til vev og føre til døden av vev.


En rheumatologist er en doktor som spesialiserer i leddgikt og andre relaterte sykdommer. Rheumatologist Kritikken historien av symptomer, undersøker leddene, og de andre delene av kroppen for betennelse. Diagnosen er vanligvis basert på mønsteret av symptomer, distribusjon av betent leddene, og blod og røntgenbilder oppnådd.


Inntil nå er det ingen kjente kur for Revmatoid Artritt. Redusere felles betennelser og smerte, maksimere felles funksjon og å hindre felles ødeleggelse er det gjeldende målet i behandling av Revmatoid leddgikt. Tidlig medisinsk intervensjon har vist seg for å forbedre resultatene i behandling. Optimal behandling inkluderer kombinasjon av medisiner, felles styrke øvelser, felles beskyttelse og pasienten utdanning. Behandling er tilpasset i henhold til mange faktorer som sykdom aktivitet, typer leddene involvert, generell helse, alder og okkupasjon. Men behandling er mest vellykkede når det er tett samarbeid mellom legen og pasienten.

No comments:

Post a Comment