Wednesday, June 27, 2012

Hva er en karbohydrater allikevel?

Under en siste diskusjon med min far om lav carb dietter, han viser til smør på bordet og sa "er som en karbohydrater?" da jeg begynte å forklare, han pekte på sukker og sa "Vel, hva med som?".


Dessverre, du kan ikke bare peker på en mat og en etikett som er det en "karbohydrater" som hver mat er laget av protein, carbs og fett i varierende grad. Enkelte matvarer er nesten alle carb, og noen, som kjøtt, egg og fisk har ingen.


For å lage saker enda mer komplisert, er det enkle karbohydrater og komplekse karbohydrater. For saker av ernæring, bør du alltid plukke komplekse carbs som har en lav glycemic indeks.


Enkel karbohydrater inkludere matvarer som desserter, sukker, hvitt brød, candy. Disse matvarer har vanligvis en liten ernæringsmessig verdi. Selv om de kan smake godt, de er i utgangspunktet tomme calories og er fordøyd raskt forårsaker en høyt blod sukker topp, og deretter en rask drop av. Dette er grunnen til disse matvarer ikke virkelig tilfredsstille sult og du får cravings for mer kort tid etter å ha spist dem.


Av kontrakt, komplekse karbohydrater er svært næringsrik, disse er mat som belgfrukter, hele korn, grønnsaker og de fleste frukt. De er lastet med fiber, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Calorie for calorie, komplekse karbohydrater vil fylle deg opp mer og forlate deg full lengre deretter enkel karbohydrater.


Når du velger hvilke karbohydrater å sette på tallerkenen din, bør du prøve å laste opp på hele korn, frukt og grønnsaker, men hvis de ikke er tilgjengelige i rikelig nok-beløpene, du burde prøve å balansere din enkel carbs med komplekse carbs og proteiner. Bruke enkel carbs som mer av en side rett - kanskje fylle ¼ av tallerkenen din med dem og fylle på lean protein og komplekse carbs. Dette vil ha en netto effekt av en mer næringsrik og fylling måltid som lar du fornøyd lenger.

No comments:

Post a Comment