Sunday, June 24, 2012

Hvordan ta vare på dine matallergi?

Du vet aldri hva slags mat du er allergisk mot Hvis du aldri har hatt reaksjon på mat du har spist. Ikke alle er allergisk mot maten de har spist. Men er det noen som lider slik situasjon. hva med deg? Har du noen allergisk mot noe du spise?


Er du brekninger etter å spise peanøtter? Eller er du spent etter å ha tatt bare en liten mengde sjømat? Vel, er det en stor mulighet for at du lider av matallergi...


Ja, en person kan være allergisk mot visse matvarer, selv mat som anses felles for folk som liker kjøtt, frukt og grønnsaker. Men er det faktisk noen matvarer der folk er mer allergisk mot. Melk, egg, peanut, fisk, skalldyr og hvete er noen av matvarene som kan føre til mat-allergiske reaksjoner mer enn de andre.


Hvordan gjenkjenne matallergi?


Hva er matallergi faktisk? Vel, før du går videre, la oss lære først om det generelle tingen - allergi seg selv. Allergi er kroppens reaksjon (en unormalt høy følsomhet) til visse stoffer som er vanligvis ufarlige. Således, matallergi betyr reaksjonen av kroppens immunsystem til en bestemt mat som anses som skadelige.


Når noen med matallergi spiser en bestemt mat, vil kroppens immunsystem frigi antistoffer som fører å utløse noen allergiske symptomer. Noen av disse symptomene inkludere brekninger, diaré, kløe for leppene og munnen, Nysing, underlivs cramps og vanskeligheter med å puste.


Kan en matallergi kurert? Vel, er det trist å si at matallergi ikke kan bli kurert. Hvordan behandler denne IgE basert matintoleranse deretter? Den eneste måten som kan gjøres er å unngå strengt mat som kan føre til allergiske reaksjoner eller symptomer. Ikke glem å lese ingredienser av mat som du vil bruke. Hvis det ikke er noen, må du spørre butikken personalet å forklare ingrediensene. Hvis du fortsatt ikke får informasjonen, for å unngå allergiske reaksjoner, bare finne en annen mat som er trygt for kroppen!


Hvis du plutselig får reaksjonene, finnes det noen over-the-counter resepter som du kan bruke til å avlaste dem. Men er det selvfølgelig bedre for deg å ta kontakt med legen din før du tar noen medisiner, særlig hvis din matallergi har blitt verre.


Snakker om legemidler din matallergi, kan du bruke dem for Internett. Sammenligne noen av dem gjennom Internett og spør deres doktor som er best for deg.

No comments:

Post a Comment