Tuesday, January 10, 2012

Arbeidsstasjon helse og velvære For RSI

Repeterende belastning Skadebehandling (RSI) er nå en større industriell sykdom som påvirker millioner av mennesker rundt om i verden. RSI inneholder vilkår som carpel tunnel syndrome, tenosynovitis og Knee - ofte samlet referert til som øvre lem lidelser, musculoskeletal disorders, yrkesmessig overuse syndrom (OOS), datamaskin relaterte skader eller kumulative traumer lidelser eller CTD. Ofte posotion av arbeidsstasjoner og utformingen av pc og tilbehør kan påvirke hvordan vår helse og sikkerhet.


1. Workstation ergonomi


En godt utformet arbeidsstasjon er avgjørende for å opprettholde god holdning og redusere risikoen for lavere tilbake smerte og annen datamaskin relaterte skader.


2. Ergonomisk tastaturer og mus


Det finnes mange ergonomisk utformet tastatur og mus. Microsoft Natural Keyboard er ett eksempel. Dette tastaturet deler nøklene i to paneler - ett for hver hånd, og angles hvert panel slik at hendene sitte naturlig på tastaturet i stedet for å kreve dem for å være vridd til en unaturlig stilling som er tilfelle med vanlig tastatur. Mange mus er nå utformet slik at den passer pent inn i begge hånden, og kan ofte ha en rulle hjulet, noe som kan gjøre rulling gjennom dokumenter enklere og mindre stressende enn å bruke rullefeltene.


Disse ergonomiske enheter er vanligvis dyrere enn standard design, men kan være vel verdt investeringen.
3. Ergonomisk bruk av tastaturer og mus


Computeren musen ble opprinnelig utformet for å gjøre bruk av en datamaskin - det er mye enklere å peke på et bilde, og klikk enn å lære en relativt komplisert serie med tastetrykk. Men har forskning vist at bruk av mus er en vesentlig årsak til repeterende belastningsskade. Spesielt hvis musen er plassert på samme nivå og ved siden av tastaturet - er det vanlig sted. Dette krever utvide armen som introduserer betydelig spenninger og stress i arm-, skulder og nakke.


Den beste posisjonen for musen er på en hevet plattform litt over det numeriske tastaturet på datamaskinen. Også, hvis du reduserer hastigheten på musen, og antall klikk du har å gjøre deg kan sterkt redusere muskel spenninger i arm og hånd. I tillegg kan du bytte den primære og sekundære museknappene (venstre og høyre knapper), endre mus fra å være rett til venstre hånd. Du kan bruke venstre- eller høyre hånd hvis du venstre hånd - kan ta noen får brukt til, men kan være svært nyttig hvis du lider av alle aches og smerter i den ene hånden. Regelmessig alternerende mellom venstre og høyre hånd kan også gi dine armer og hender en resten, således minimere risikoen for utvikling av enhver RSI-tilstand. Du kan bytte museknapper ved hjelp av musen-appleten i Kontrollpanel i Windows - eller direkte fra kontekstmenyen Stress Buster - med færre museklikk og/eller tasten slag.


Hvis du vil redusere musehastigheten, åpne mus-appleten i Kontrollpanel i Windows, velg kategorien Pekeralternativer og flytte pekeren hastighet-skyveknappen til venstre for å redusere. Klikk på OK.


Hvis du vil redusere antall klikk du har å gjøre, åpne min datamaskin-ikonet, Velg verktøy, Mappealternativer, og under Klikk elementer som følger, velg deretter enkeltklikk for å åpne et element.


Hvis du kan du bør unngå å bruke musen så mye som mulig. De fleste handlinger og kommandoer kan utføres ved hjelp av hurtigtaster i stedet for musen. Hvis du vil redusere antall klikk du har å gjøre med musa - som beskrevet ovenfor, kan du for eksempel bruke følgende hurtigtaster:


1. Trykk på knappen på tastaturet for å åpne startmenyen i Windows.
2. Bruk piltastene til å velge min datamaskin (eller det alternative navnet som du kanskje har gitt til datamaskinen), og trykk deretter Enter eller retur. Dette vil åpne et explorer-vindu for datamaskinen.
3. Hold nede Alt-tasten, og trykk "T" for å åpne Verktøy-menyen, og trykk på "O" for å åpne Mappealternativer.
4. I Mappealternativer, holder du nede Alt-tasten, og trykk "S". Dette vil velge alternativet enkeltklikk for å åpne et element.
5. Trykk Enter eller retur for å lukke dialogboksen Mappealternativer.


Hjelp for Windows gir omfattende hjelp om hvordan du bruker tastatursnarveier i forbindelse med Windows. Enkelte programmer, for eksempel Microsoft Office har også sine egne hurtigtaster - med riktig hjelp. Læring hurtigtaster kan ta litt tid, men når lært, ved hjelp av dem har en tendens til å være raskere enn ved hjelp av musen, og unngår mye av ubehag som er forbundet med musen.
4. Resten pauser


Alle ergonomisk eksperter er enige om at å ta resten hyppige pauser er avgjørende for å unngå fare for datamaskinen relatert skader.


Du bør ta hyppige "eye pauser" - stirrer på en dataskjerm for lenge fører deg til å blinke sjeldnere - noe som resulterer i tørketrommel øyne. Hver 10 til 15 minutter du bør se bort fra skjermen og blinke øynene dine raskt i noen få sekunder. Dette vil oppdatere rive filmen og fjerner støv fra overflaten av øynene. I tillegg du bør fokusere på noe på avstand - fortrinnsvis 20 meter eller mer bort - se ut av vinduet hvis du kan - dette vil slappe musklene inni øyet.


Du bør ta hyppige korte pauser eller "micro pauser" - for 10 sekunder eller så opp til et minutt - 10 minutter eller litt. Du bør ta regelmessige korte pauser - i 5 minutter eller mer - hver time eller så - kanskje gå for en kaffe eller en kort spasertur rundt omkring på kontoret, og du bør ta en lang pause hver to eller tre timer - for minst 15 minutter, eller fortrinnsvis 30 minutter til en time. Nøyaktig hvor langt og hvor hyppig din er avhenger av din egen personlige preferanser og arbeidsmiljø.


5. Strekke øvelser


Vanlig stretching er en viktig del av RSI forhindring og gjenoppretting, må du huske at kroppen ikke er utformet for å bli satt på et skrivebord for 8 timer om dagen å klikke med musen. Respektere kroppen din, og gi den bevegelse og bevegelsesområdet det vanligvis forventer.


6. Holdning


God holdning er viktig å unngå repeterende belastning Skadebehandling og annen datamaskin relaterte skader. Godt utformet arbeidsstasjon ergonomi kan hjelpe med å opprettholde en god holdning.


* Gjøre sikker på at du kan nå tastaturet med håndleddene like flatt som mulig (ikke vrenges opp eller ned) og rett (ikke vrenges mot venstre eller høyre). Et ergonomisk tastatur kanne hjelpe for å la håndleddene være rette.
* Kontroller at albue-vinkel er 90 grader eller mer for å unngå nerve-komprimering på albuen.
* Kontroller at overarmen og vinkelpeker er så nær til kroppen og så avslappet som mulig for musen bruk - unngå overreaching. Kontroller også at håndleddet er så rett som mulig når musen blir brukt.
* Sørg for at du sitter tilbake i stolen, og at du har gode tilbake støtte - spesielt trelast støtte.
* Kontroller at føttene er flatt på gulvet. Bruk en fotplate Hvis det er nødvendig.
* Kontroller at hodet og nakke er så rett som mulig.
* Kontroller at du er avslappet. Tvinge deg selv å sitt med strak kan noen ganger føre usunn spenninger i ryggen muskler.


7. Alternative inndataenheter


Det er flere alternative innenheter som du kan bruke, i stedet for musen og tastaturet, som du kan finne nyttig. Eksempler er styrekulen, en grafikk-tabell og penn, en pekeflate og selv talestyring.


RSI er en meget alvorlig helserisiko, spesielt med unge mennesker som kommer til enhver bransje som har kontinuerlig bruk av en PC. Du må ta alle handlinger og preventions som er nødvendig for å redusere denne risikoen.

No comments:

Post a Comment