Friday, January 6, 2012

Er a søvn belastede Zombie?

Får du nok søvn? Sjansene er du ikke. Mange mennesker bor i moderne industriell samfunn lider av en kronisk og forverres sove underskudd.


Til noen tiår siden levd de fleste mennesker liv så veldig forskjellig fra vårt som vi neppe ville gjenkjenne dem. Det var ingen elektrisk lys. Det var ikke alle telefakser eller e-post. Det var ingen Internett og ingen TV. Når solen gikk ned, kom de fleste av dagens aktiviteter til en slutt.


Folk jobbet veldig hardt fysisk, og bare en svært liten minoritet hadde det vi vil kalle "hvit krage" jobber. Og folk flest, sov i gjennomsnitt ni til ni og en halv time hver natt.


For de fleste av oss i dag, er et gjennomsnitt på ni timer søvn hver natt en umulig drøm. I våre svært travle timeplan, noe har å gi, og ganske ofte valget mange av oss gjør er å kutte tilbake på våre timers søvn.


Hvis du lytter til, eller lese noen av de populære gjeldende GUIDene til suksess, vil du vanligvis bli instruert til å arbeide hardt, spille hardt, studere hardt, være mer utgående og få hver fordel du kan. Kampen til toppen kan være nådeløs. Hvorfor, selv kampen for å bo hvor du er, og ikke mister stedet kan være nådeløs.


Hvor gjøre mange av disse suksess veiledningene og gurus fortelle deg å kutte tilbake? Hvorfor, på din timers søvn. De vil fortelle deg at sovende mer enn fem eller seks timer i natt er en sløsing med tid. De vil fortelle deg at verden går fremover mens du er halvsover, og at du aldri vil fange opp hvis du nyte ditt ønske om å sove. Hvis du sett på pause, mister du!


De vil fortelle deg at du ikke trenger disse ekstra to eller tre timers søvn hver natt. Det er bare en dårlig vane har du utviklet. At det er swinging. Som er en full natts søvn være Aladdins premien for tapere i the game of life.


Dessverre går dette rådet mot tusen år biologisk.


Det er sant at noen av oss virkelig trenger bare fem eller seks timers søvn hver natt, men disse menneskene er i en minoritet. De fleste av oss krever syv, åtte eller enda flere timer av god kvalitet søvn hver natt for å fungere på våre beste intellektuelt, fysisk og følelsesmessig.


I søvn deprivasjon eksperimentene gjennomført på frivillige, har det blitt funnet at selv et par dager av søvn tap produsere en markert negativ effekt på en persons mentale evner. Det blir mye vanskeligere å fokusere mentalt og til å behandle informasjon.


Beslutninger ta lengre tid å gjøre, og av dårligere kvalitet. Lære og huske ny informasjon blir vanskeligere, og det blir vanskeligere å tilbakekalling informasjonen som tidligere ble lært. Kreativitet synker, mens feil øke.


En person som ikke hadde nok restorative søvn vil ha problemer med håndtering av tekniske maskineri. I tillegg forårsaker mangel på søvn emosjonelle verdifall og problemer med mentale behandling. Som folk blir mer søvn fratatt, de kan oppleve mer depresjon og humør svinger. Roer flare oftere, og sove fratatt folk blir mindre samarbeidsvillig med andre.


Mangel på tilstrekkelig søvn antas å ha bidratt til mange velkjente ulykker, for eksempel eksplosjon av romfergen Challenger, i nærheten av meltdown på Three Mile Island og kjernefysisk katastrofen Tsjernobyl. Det antas at mangel på søvn bidratt til dårlig beslutningsprosesser i hver av disse hendelsene, med katastrofale resultater.


Hvis du legger til disse eksemplene mange hundretusener av andre ulykker hvert år som forårsaket av søvn deprivasjon, blir det klart at kutte tilbake på vår sover ikke virkelig være løsningen for større produktivitet vi leter etter.


Hvis du studere for viktig eksamener, vil du være bedre får tilstrekkelig søvn kvelden før, i stedet for å tilbringe hele natten prøver desperat å stappe mer informasjon inn i hodet ditt.


Hjernen din bruker sin sovende timer til å behandle informasjon av dagen og konsolidere nye minner. Kutte tilbake på søvn for å studere i stedet kommer i konflikt med denne prosessen.


Hvordan kan du vite om du får nok søvn? Den ideelle mengden varierer fra person til person, og det er ikke alltid den samme.


Spør deg selv: Når du våkner opp, gjør du føler deg uthvilt eller er kroppen lengselen etter sove? Du stole på en masse kaffe å komme deg gjennom dagen?


Hvis du ikke får nok gode søvnkvalitet, gjøre innsats for å redusere forbruket av koffeinholdige drikker til bare én eller to kopper per dag, eller slutter å drikke koffein alle sammen. Hvis du vil ha en mer avslappende kveld, ikke drikke noe koffeinholdige etter lunsj. Der er masse av drikkevarer uten koffein som du kan erstatte. For folk flest, en kopp varm melk før sengetid vil fremme søvnighet.


Noen av oss er fysisk avhengige av koffein og faktisk vil gå gjennom abstinenssymptomene hvis vi forsøker å redusere eller slutte å bruke det helt. Du kan finne at når du stopper ingesting koffein, tar det opptil to uker å komme over din fysiske craving for den. I mellomtiden kan du oppleve hodepine, svimmelhet og søvnløshet.


En annen faktor som kan forstyrre søvnen-mønstre er inntak av alkohol. Selv om alkohol utgangspunktet kan gjøre deg døsig, undertrykker REM scenen i dvale, som synes å være avgjørende i å gjenopprette en følelse av velvære.


Det er mange andre mulige årsaker til dårlig søvn. Hvis dårlig kvalitet søvn er et problem for deg, vil det være verdt innsatsen for å bli en detektiv og spore årsaken. Ofte kan problemene med dårlig sove lett være løst.


En dårlig kvalitet madrass vil føre til dårlig søvnkvalitet. Så vil dårlig ventilasjon i soverommet. Eller for mye lys. Eller for mye støy. Eller en TV-apparatet.


Du får nok morsjon? De fleste av oss i dag flytte ikke våre organer nesten like mye som våre organer ble utformet for å flytte. Hvis vi har en office-jobb som vi er ofte så mentalt kommer bli fatigued etter når vi Hjem at vi ikke ønsker å gå av sofaen. Hjernen vår kan være utslitt, men våre kroppen trenger fortsatt øvelse. Men kan energisk morsjon for nær sengetid forlate deg også stimulert til å sove.


Søvn eksperter anbefaler:


·Holde regelmessig for å sove.
· Opprettholde et behagelig, avslappende soverom.
·Ikke bruk sengen for noe annet enn sex og søvn.
·Har ikke TV i soverommet.
·Få minst en halv time av fysisk øvelse en dag, fortrinnsvis utendørs.
·Avta din fysiske og mentale aktiviteter som sengetid tilnærminger.
·Dyrke en avslappet, rolig tilstand av tankene på alle tider, men særlig før sengetid.
·Unngå skiftarbeid.
·Unngå stoffer eller alkohol før sengetid.


Hvis du prøver alle disse anbefalingene, og du føler at du ikke er sove godt, du kan ha en medisinsk tilstand som forstyrrer kvaliteten på søvnen du får, eller du kan ta medisiner som griper med søvn.


Hvis du alltid våkner følelsen oppbrukt, kan du være lidelse fra en medisinsk tilstand som Fibromyalgi eller sleep apnea. Hvis du befinner deg waking opp i midten av natten, engstelig og ute av stand til å sove igjen, dette kan være forårsaket av depresjon eller stress.


Dette er betingelser som bør diskuteres med legen din.

No comments:

Post a Comment