Monday, January 2, 2012

Hvordan du kan holde hjernen sunn hele livet ditt

Vi vet at noen mennesker er i stand til å leve i sine åttende og niende tiår fortsatt mentalt skarpe og fysisk kvikk. Hva er våre sjanser til å holde mentalt varsling og fysisk aktiv i alderdommen? Er alt et spørsmål om flaks tilfeldig? Er å miste vår mentale krefter som vi alder uunngåelig?


Den gode nyheten er at statistisk oddsene er på din side. Fleste er i stand til å holde sine kognitive fakulteter som de eldes med mindre de utvikler Alzheimers sykdom, hjertesykdommer og diabetes.


Så lenge hjernen seg fortsatt er sunt, kan eldre folk opprettholde deres evne til å tenke og husk at selv om behandling kan ta lengre tid enn det brukes til. Eldre er faktisk i stand til å gi bedre resultater mye yngre mennesker i visse typer psykiske ferdigheter.


Mange subtil, men kumulative fysiske endringer forekommer i hjernen vår som vi lever og vokse eldre. Noen av disse endringene begynner før vi er født, og noen blir mest merkbare som vi Skriv det femte eller sjette tiåret av livet.


Hvis du har hørt at hjernen krymper idet vi avle eldre, er det ikke bare en myte. Det er bokstavelig sant. Hjerneceller dø jevnt i hele livet uten erstattes, og hjernen taper masse som vi alder. Menns Hjerner synes å krympe litt raskere enn hjernen av kvinner.


Den gode nyheten for oss alle er at selv om vi kan miste millioner av neurons og synapses hvert år, dette ikke nødvendigvis føre til diminishment av våre generelle tenker kapasitet med mindre tapet er konsentrert i bestemte områder av hjernen.


Forskere har oppdaget at vår evne til å tenke og huske er bevart på tross av hjernen celle død, så lenge hjernecellene er i stand til å opprette nye tilkoblinger til hverandre.


En måte å holde produsere nye tilkoblinger er å fortsette å bruke hjernen din--fortsette å lære nye ferdigheter og utvikle nye interesser gjennom hele livet. Hvis du skatt hjernen, gjør deg selv en tjeneste og holde bruker den!


Forskere som studerer aldrende befolkning har oppdaget at opprettholde et aktivt sinn i alderdommen ikke er helt et spørsmål om flaks. Fordi hjernen din er kjøtt og blod, strategier som bidrar til å holde kroppen sunn vil også ha nytte hjernen.


Gjør det til en prioritet å spise godt, utøve regelmessig, og får tilstrekkelig søvn. Hjernen din, i tillegg til resten av kroppen din vil dra nytte. I tillegg vil denne strategien forbedre ditt humør og outlook.


Lær mer om hvilke fett er gode og hvilke fett er dårlig, og øke ditt inntak av god fett, og redusere inntaket av dårlige fettstoffer.


De fleste nord-amerikanerne spise altfor mye av de dårlige fettstoffer--de som er mettet eller hydrogenated, og de ikke spise nok av god fett deres kroppen trenger, spesielt Omega-3 er funnet i matvarer slik som laks og lin frø.


Ta med massevis av frisk frukt og grønnsaker i kostholdet, særlig de som er brightly farget som tomater, spinat og bær. Disse matvarer er høy i antioksidanter, som å beskytte din hjerneceller mot frie radikaler skade.


Ta en god kvalitet vitamin og mineral supplement daglig. Pass på at du inkluderer minst 500 mg av Vitamin C, 400 IU av Vitamin E, 400 mcg. Folinsyre, og en godt balansert Vitamin B kompleks.

No comments:

Post a Comment