Monday, February 27, 2012

Hvordan kosthold påvirkninger kreftrisiko

Diet er et dobbelt edged sverd. Uriktig diett øker faren for kreft, men en skikkelig, godt balansert kosthold reduserer risikoen for kreft.


Kosthold er en av de viktigste faktorene i livsstil og anslås til opp til 80% av kreft i store tarm, bryst og prostata. Diett påvirker risikoen for mange andre kreftformer, herunder kreft i lunge, prostata, magen, esophagus og bukspyttkjertelen.


Prostata kreft:
Høy forbruk av kjøtt, spesielt rødt kjøtt, øker betydelig risikoen av prostata kreft.


Grønnsaker, spesielt tilberedt tomater, redusere risikoen for prostata kreft. I en klinisk studie, Vitamin E rollen som en prostata kreft reduksjon faktor ble etablert. I denne studien var det en 32% nedgang i forekomsten av prostate kreft og 41% nedgang i prostata kreft dødeligheten i mennesker mottar Vitamin E kosttilskudd når sammenlignet med kontroller.


Brystkreft:
I Japan bruker folk Tofu, et produkt av soya. Den inneholder isoflavones som moderat reseptorene estrogen i kroppen for eksempel brystvev. Forekomst av brystkreft er lav i Japan sammenlignet med vestlige kvinner; bare 1/4th av dødelighet av vestlige kvinner. Japansk kvinner lav fett kosthold, høy fisk forbruk og drikke grønn te også redusere deres bryst kreftrisiko.


En kontroll som skiller studie fant at regelmessig inntak av soya matvarer ble assosiert med en markant nedgang i brystkreft risiko i retired. Ingen effekt i stolpe-Menopausal kvinner.


En japansk case-control studien fant også at tofu inntak (3 ganger / uke sammenlignet med mindre enn 3 ganger / uke) var assosiert med redusert risiko for brystkreft i retired. Soya inntaket ble igjen, ikke beskyttende mot stolpe-Menopausal brystkreft.


I en studie gjennomført i Amerika, fant forholdet mellom soya inntak og bryst kreftrisiko at tofu forbruk var beskyttende i både premenopausal og stolpe menopausal asiatiske kvinner.


Lungekreft:
Lunge kreftrisiko er vesentlig redusert av en rekke carotenoids. Carotenoids fungerer som antioksidanter, og dermed redusere celle skade.


En studie i Boston fokusert på effekten av ulike typer carotenoids på lunge kreftrisiko. Det ble observert at lung cancer risk var betydelig lavere i fag som forbrukes på en diett høy i en rekke carotenoids. Dette var spesielt riktig med ikke-røykere, som hadde 63% mindre risiko.


En studie gjennomført i Hawaii rapporterte ytterligere bevis for en beskyttende effekt fra visse carotenoids mot lungekreft, og at det var by bedre beskyttelse ved å konsumere en rekke grønnsaker sammenlignet med bare mat som er rik i et bestemt karotenoid.


Magekreft:
Nitrates i mat og andre konserveringsmidler lagt til mat inkludert kjøtt konverteres til nitritt' i den menneskelige magen. Nitritt gjennomgår nitrosation til form 'nitrosamines' og 'nitrosamides'. Dette øker risikoen for magen kreft i folk å spise grønnsaker fra nitrat rik jord.


I en studie syntes Vitamin C å beskytte mot faren for kreft i magen av inhibiting dannelse av nitrates i magen.


Kreft i magen er 5 ganger mer vanlig i Japanese people sammenlignet med vestlige befolkninger. Når Japanese people migrert til USA, kjøpte de gradvis lav forekomst av USA som følge av endringer i sine dietter.


I en studie gjennomført i Hawaii som involvert både japansk og Caucasians, var mage kreftrisiko forbundet med inntak av ris, pickled grønnsaker, og tørket/saltet fisk, og en negativ samarbeid med vitamin c inntaket.


Én økologiske studie i Belgia viste en relasjon mellom nitrat og salt forbruk og mage kreft. Analyse av denne modellen viste at betydningen av nitrat som en risikofaktor for magen kreft dødeligheten økte markant med høyere natrium-nivåer.


Kosttilskudd vaner og mage kreftrisiko som ble studert i Shanghai, Kina. Ifølge denne studien ble risikoen av kreft i maven omvendt forbundet med høy forbruk av flere mat-grupper, inkludert ferske grønnsaker og frukt, fjærfekjøtt, egg, plante olje og noen næringsstoffer som protein, fett, fiber, vitaminer te og antioksidantegenskaper.


Derimot, økt risiko med økende forbruk av kosttilskudd karbohydrater, hyppige forbruk av bevart, salt eller stekt mat og varm suppe/grøt, med uregelmessig måltider, hastighet å spise og overstadig å spise. Dette gir bevis på at kosthold spiller en stor rolle i magen kreftrisiko.


Ingen enkelt mat kan fullstendig hindre kreft, men en balansert kombinasjon av forskjellige grupper kan hjelpe. Riktig kosthold kan hindre 3-4 millioner kreftformer hvert år.

No comments:

Post a Comment