Saturday, February 11, 2012

Redusere Stress

Hvis du bor i den tidlige del av det tjueførste århundret, er sjansene du føler stresset. Livet for de fleste av oss i dag er svært presset. Mange av oss føler stresset på grunn av for lite penger, og for mange presserende ting å gjøre og ikke nok tid til å slappe av og slappe av.


Vi er ofte sover for lite, å spise mat som er galt, drikker for mye kaffe, røyking for mange sigaretter, sjonglering for mange ansvar overfor umulig tidsfrister og utsatt for en rekke kjemisk og støy.


Betyr dette høres ut som din livet?


I tillegg til presset av vårt daglige liv legger konstanten barrage av terrible nyheter kommer til oss fra hvert hjørne av verden også til vår følelse av helplessness og angst. Som et resultat av for mange angrep på våre sinn og vår kropp er vi ofte i en tilstand av følelse akutte stress mye av tiden.


Hva er stress nøyaktig?


Kroppen har en praktfull intern program for å håndtere farlig hendelser som utgjør en trussel til overlevelse.


Når hjernen bestemmer du står overfor en trussel av noen slag, pours det masse kjemikalier i blodet til å føle deg umiddelbart veldig oppmerksom og veldig fysisk mektig å håndtere potensiell fare, eller slik at du kan kjøre bort raskt.


Dette systemet på kroppen som svar på en trussel er ment å hjelpe deg med å takle reell fare, for eksempel en fysisk angrep, eller en ulykke.


Under en akutt farlig situasjon vil du puste mye mer dypt og raskt, tar i langt mer oksygen enn vanlig. Hjertet ditt vil være pounding i brystet. Blodtrykk vil stige. Du vil ha langt høyere nivåer av glukose i blodet for å drivstoff musklene.


Disse endringene skje slik at i tilfelle av fare, musklene i kroppen har alle de forsyninger de trenger å kjempe, vil flytte tunge objekter eller å kjøre raskt unna.


I flere tusen år har denne innebygde fysisk reaksjon på fare hjulpet mennesker overvinne farlige trusler som marauding bjørner, og raste branner og oversvømmelser. Hvis dine forfedre hadde til å bekjempe en bjørn, eller kjøre fra en skog brann, dette svaret stress ga dem en sjanse til å overleve beredskap.


Denne kraftige kroppslige reaksjonen å fare kalles noen ganger "slåss eller flytider svar". Slåss eller flytider svaret fortsatt opererer i oss i dag.


Problemet er imidlertid at i moderne tid, de fleste av stressors vi står overfor er ikke fysisk, men er psykologiske opprinnelse. De fleste av tingene som fører oss til å være stresset er ikke kort sikt farer, men hendelser som går av og på i måneder.


Du kan for eksempel ha en sjef som kritiserer du stadig på jobb. Eller du kan stå overfor en finansberegning betaling når du bare har mistet jobben din.


En liten mengde sporadisk kortsiktige stress kan faktisk være bra for deg. Du vil føle varsling, mer fokusert og energized å ta en utfordring.


Hvis stresset synes å gå av og på, for eksempel som i en krig eller en dårlig ekteskap, eller når du står overfor lang sikt økonomiske problemer eller sykdom, oppfatter hjernen trusselen som aldri tar slutt. Hjernen orders deretter utgivelsen av en kjemisk kalt kortisol.


Kortisol låser i stress svar reaksjon, og det holder kroppens systemer i en konstant tilstand av høy varsling.


Problemet er at kroppen ikke ble laget for å leve i en tilstand av høy varsling permanent. Før eller senere vil kroppens interne systemer begynne å bryte ned. Konstant eksponering for lang sikt høyt nivå stress er svært skadelig for kropp, sinn og ånd.


Hva kan vi gjøre for å redusere stress vi opplever? Det er mange ting som er nyttig, for eksempel øke mengden av øvelse at vi får det, gjøre en bevisst beslutning om å forenkle våre liv, og nå ut for å få hjelp til andre.


Mange finne komfort i bønn og meditasjon, og bruke tid med sine kjære når du går gjennom vanskelige tider.


Noen ganger gjør vi vår reaksjon på stress mye verre enn den trenger å være på grunn av måten vi tenker på hendelser som bry oss.


Hvis vi tenker på hver hendelse som er plager oss som om det er en stor katastrofe, skal vi kaste våre kroppens systemer i en tilstand av høy varsling triviell årsaker. Så pass på at du ikke er overdriver til deg selv hvor forferdelig hendelse er.


Sørg også for å minne deg selv på din indre styrker som du har i deg.


Minn deg om dine talenter og resourcefulness, visdom som du har fått gjennom årene. Hvis du ikke kan lett se eventuelle løsninger for din situasjon, må du være villig til å be om hjelp fra andre.


For mange av oss føler at vi må være sterk i enhver situasjon, og noen ganger føler vi at ber for hjelp er et tegn på svakhet.


Å nekte å snakke om problemene dine kan holde deg følelsen overveldet.


Når du står overfor en stressende situasjon, kan snakker om det med en betrodd venn eller rådgiver være et viktig første skritt til å finne nye løsninger.

No comments:

Post a Comment