Tuesday, February 14, 2012

Lav GI kosthold eller lav Carb Diet � hvilke en er Best?

Disse dager, mest alle har hørt om lav carb dietter som South Beach og Atkins diett men GI eller glycemic indeks kosten er et ganske nytt navn på scenen diett. Mens lav carb dietter begrense antall karbohydrater, fokuserer GI diett på kvaliteten på karbohydrater. Det fungerer ved å fremme inntak av matvarer som er lave på glycemic indeks, matvarer som vil ha en forsiktig effekt på ditt blod sukker nivåer og holde deg full lengre.


En typisk lav carb kosthold, har en restriktiv fase i begynnelsen der din karbohydratholdige inntak er svært begrenset. Du kan spise alt kjøtt du ønsker og fett er også ubegrenset, selv om South Beach dietten oppfordrer deg til å holde fast ved lav fett kjøtt og sunt fett. Som utvikler seg diett, du kan gradvis legge i flere karbohydrater, vanligvis de som har en lav glycemic indeks er også de som er lavere i carbs.


Selv om en lav GI diett kan være ny for deg, faktisk har eksistert siden 1970-tallet, og brukes i mange europeiske land til å behandle diabetes. Nylig, men denne måten å spise har fått mye oppmerksomhet som en sunn måte å kontrollere vekt. Denne diett fokuserer på karbohydrater – "god carbs" ha en lav glycemic indeks, og du bør spise nok av dem (forresten, disse er også matvarene som vi vet er bra for oss som frukt, grønnsaker og hele korn). "Dårlig carbs" bør har en høy glycemic indeks og være spist i moderering og blandet med lav glycemic indeks carbs å senke den totale GI av et måltid. Siden denne diett fokuserer bare på carbs er det svært enkelt for vegetarianere å vedta denne måten å spise.


Til sammenligning kan en lav carb diett begrense i frukt og grønnsaker som er høye på vitaminer, mineraler og enzymer samt fiber. Mange forbinder lav carb dietter med en lisens til å spise så mye mettet fett du vil, men at valget er opp til enkelt, slik at vi ikke kan utsette diett for denne misforståelse. En lav GI diett er full av frukt, grønnsaker, fiber og lavt i fett men vekt god fett funnet i nøtter. Det oppfordrer spise mager meats i moderering.


Mens vi alle vet at kjøtt og fettstoffer er ingen carb og grønn leafy grønnsaker er lav carb, kanskje noen ikke være klar over hva mat har en lav glycemic indeks. De fleste grønnsaker (unntatt poteter, beets, gresskar) har en svært lav GI. Diverse frukttyper som har en lav GI inkludere sitrusfrukter, epler og pærer, plommer, mens de fleste andre frukter har en middels GI verdi. Havremel, de fleste pasta og hele hvete brød har også en lav gi.


Så hvilke diett er best?


Hvor mange mennesker i helse og ernæring yrket vurdere en lav carb diett ugyldig, ville mest alle vurdere en gi-diett for å være veldig sunt. Studier har vist at å spise masse frukt og grønnsaker kan bidra til å fremme din immunsystem slik at du kan kjempe sykdom og spise høy fett kjøtt kan være negativt påvirker din helse og hjelpe bidra til hjertesykdommer. Som blir sagt, har det også vært vist at blir overvektige er en stor helserisiko for mange sykdommer slik at det beste diett er nok en som fungerer for deg! Noen folk kan reagere bedre på en lav carb, andre til en lav gi. Uansett, det er fornuftig å gjøre sunn mat valg, begrense matinntaket og øvelse for den gode helsen.

No comments:

Post a Comment