Friday, February 10, 2012

Ti enkle måter å slå datamaskinen Eyestrain

Hvis du arbeider på et kontor, gjør øynene vondt ved slutten av arbeidsdagen? Du er ikke alene: ca 88% av alle personer som arbeider med datamaskiner oppleve en type eyestrain kjent som datamaskinen Vision syndrom (CVS). Tross alt, er en dataskjerm ikke akkurat den mest naturlige tingen å se på. Kanskje et par tusenvis av år med evolusjon ville løse problemet... men jeg er sikker på at du ikke er forberedt på å vente så lenge. Heldigvis finnes det noen enkle ting du kan gjøre for å minimere overanstrengelse av øynene datamaskinen.


1. Fra tid til annen se inn avstanden, omstilles fokus for øynene


Det menneskelige øyet har problemer med å forbli fokusert på datamaskinbilder og tekst. Våre øyne ufrivillig drive bort, slik at vi har en tendens til å tvinge dem til å forbli fokusert på skjermen.


Dette er flexing øyne ' fokusering muskler, hele dagen lang, er en ekte kampen for øynene. Så ta blikket bort fra skjermen så ofte som mulig. Nøkkelen, her, er ikke å ta lange pauser, men å ta hyppige pauser. Noen få minutter ser bort fra skjermen, og fokusere på et langt borte objekt - ut av vinduet, for eksempel.


2. Hvis du bærer kontakt linser, gå for den beste kvaliteten ikke den laveste prisen


Fordi datamaskinbrukere blinke sjeldnere, deres øyne har en tendens til å tørke ut, og noen kontakt objektiver bidra til denne dryness enda mer. Spør deres doktor å foreskrive kontakt linser som ikke tørker øynene.


Acuvue Advance med Hydroclear eller fokus natt og dag kan fungere godt for deg. Se forslag på myke kontakt linser for computer brukernes.


Hvis penger er et problem, kan du finne ut hvordan du kan få rabatt Andrew online. Dette viser vanligvis seg for å være 50% - eller mer - billigere enn å kjøpe dem fra ved legens kontor.


3. Lukk øynene i noen sekunder


Fordi ser på datamaskinen, er en konstant kamp for øynene, folk konsentrat, og har en tendens til å blinke mye sjeldnere enn normalt. Dette fører til dryness av øynene.


Det er vanskelig å tvinge deg til å blinke oftere, men du kan lukke øynene dine hver gang du venter på maskinen din å gjøre noe.


4. Ta en kort pause hver time


Det anbefales at du tar 10 minutter fra datamaskinen i hver 50 minutter brukt på den. Flytte rundt i rommet, strekke ryggen og gjør noen enkle øvelser.


Hvis du kan lære deg vane å lukke øynene ofte, ser bort til omstille fokus og å ta kort men hyppige pauser, øynene og hodet vil føle deg mye bedre selv etter lange timer med arbeid.


5. Kontroller sideutforminger "eye vennlig"


Hvis du trenger å gjøre en masse online forskning, har du sikkert sett sider som ser ut som de ble utformet for å inntrufne leser så mye som mulig. Ikke du elsker disse sidene med ørsmå, hvite type på en svart bakgrunn?


De fleste Web-lesere kan du endre skriftstørrelsen på en side; i Internet Explorer er det gjort ved å åpne Vis-menyen, og deretter velge tekststørrelse. Og her er et triks for å håndtere sider med mørk eller opptatt bakgrunner: dra musen over teksten for å merke den - det Inverterer fargene, og du vil se mørk tekst på en lys bakgrunn, like natur ment.


6. Når mulig skrive ut sider for lese; ikke lese fra skjermen


Leser trykte materialet er mye mindre stressende, for øynene, enn lesing fra skjermen. Og du vil være mer produktiv også - det er en anerkjent faktum at folk lese trykt tekst 25% raskere enn de lese tekst fra dataskjermen.


7. Juster lyset


Når du arbeider på datamaskinen trenger du ikke en svært kraftig lys. Direkte sollys og belysning i de fleste kontorer er måte å lyse. Sette blinds ned på en solrik dag. Det er best å slå skjermen slik at vinduet ikke er på sin side, foran eller bak det. Mjukt lys av en bordlampe fra side er også et alternativ. Hvis lyset på kontoret er for lyse, kan du bære tonede datamaskinen briller.


8. Juster lysstyrken på skjermen


Hvitfarger, på dataskjermen, bør ikke skinne som en lyskilde. Du kan justere lysstyrken til skjermen til litt under standard. Men husk å holde høy kontrast, ellers vil det bli enda vanskeligere for øynene dine til å holde fokus.


9. Få øye undersøkt hver 12 måneder


Hvis du trenger visjon korreksjon, er det viktig at din briller eller kontakt linser passer dine behov. Bruk korrigerende eyewear som ikke er oppdatert, øker stress på øynene.


10. Spør din øyet lege om spesielle datamaskinen briller


Disse er vanligvis multifocal briller som hjelper deg å fokusere bedre på datamaskintekst. De kan også være tinted, som hjelper Hvis lysene på kontoret ditt er for lyse.


Følg disse enkle regler, og du vil merke at, ved slutten av dagen, du vil ikke føle så utmattet og øynene dine vil ikke vondt nesten så mye, hvis i det hele tatt.

No comments:

Post a Comment