Wednesday, April 18, 2012

Bipolar Disorder 101 - hva du absolutt trenger å vite

Introduksjon
Bipolar disorder, også kjent som manic-depressive sykdom, er ganske utbredt i USA, og tallene er på en stige med stressors av livet på en økning.


Hva er bipolar lidelse?
Bipolar lidelse er en psykisk lidelse i ønsker en står overfor uforutsigbar humørsvingninger som strekker seg fra depresjonssymptomer til manisk symptomer. Det er ikke nødvendig for at en person har depresjon å bli merket som bipolar disorder, episoder av mania er tilstrekkelig. Utbruddet hyppigste alder er mellom 20 og 30 år, men variantene er fortsatt til stede.


Hva er forskjellige typer?
Det er i utgangspunktet to ulike typer bipolar disorder type I eller type II basert på mengden depressive og manisk episoder. En bør ha symptomene av Mani for en uke og av depresjon for to uker, for characterizing en person som full blåst mania.


Hvordan Diagnostiser Bipolar lidelse?
En bør ha symptomer på mania eller symptomer på mania og depresjon for å diagnostisere bipolar lidelse. Symptomene av mania er grenseløs å kjøpe sprees, talkativeness, oppblåst selvtillit, flyturen av ideer, sleeplessness, distractibility, etc.


For å diagnostisere depresjon symptomene er gjennomgående tanker av redusert død, søvnløshet, tap av energi, vekttap, psychomotor omrøring markant interesse, etc.



Hva er differensial diagnoser?
Differensial diagnoser er hyperthyroidism, AIDS, Huntington's, Wilson's sykdom, alkoholmisbruk, etc.


Hva er årsaken?
Årsaken er ikke godt forstått, men det er hypotetiske at pasienter er genetisk predisposed. Noen gir teorien om mangel av noen kjemiske sendere. Andre gi teorien om endringer i neurostructural.


Hva er behandling?
Ifølge legene er en lidelse der pasienten kommer til legen av seg selv for sine problemer. For behandling av de bipolar disorders behandlingsalternativene som er tilgjengelige er litium, karbamazepin (Tegretol) og Valproat (Depakote). Bivirkninger av bruker litium er fine tremor hypothyroidism og neutrophilia i tillegg til andre. Hovedproblemet med litium er at sitt blod-nivå bør overvåkes. Også vil ikke virkningene av det vises før 7-10 dager av behandling. Karbamazepin har bivirkninger av utslett, Saltmangel, agranulocytosis, etc. Valproat har de uønskede effektene av tremors, pankreatitt, lever problemer, etc.


I tillegg til medisiner det er visse andre behandlingsmåter tilgjengelig som kognitive behavior therapy, yoga terapi og urte medisiner. Gjennom kognitive behavior therapy lære fagene å endre negative tanker. Yoga terapi, ting først og fremst av Øst- men nå å få god fotfeste i vest, tar sikte på å channelising positiv energi i hele kroppen. Som disse terapi ikke er inducing bestemte kjemikalier i kroppen, sies de å være uten noen bivirkninger.


Hva er forholdsreglene?
Grunn av profilen bivirkninger av alle stoffer og måten pasientene fungerer, bør legene være ekstra varsling. Det er sagt at den viktigste tid til å se etter pasienten er når han er utvinne fordi det er tiden da han blir energi og dermed han kan oppfylle sine tanker av selvmord.

No comments:

Post a Comment