Friday, April 20, 2012

Hvordan kan jeg vite hvis du må Vitamin kosttilskudd

Å ta vitamin og mineral kosttilskudd er kanskje en av de mest kontroversielle problemstillingene sunt levesett. Mangelen på vitaminer i kostholdet kan være usunn, men for mange vitaminer kan også sette din helse i fare. Så, hvordan vet du om å ta vitamin og mineral kosttilskudd er nødvendig for deg? Spør deg selv følgende spørsmål for å avgjøre om du kanskje trenger vitamin kosttilskudd for en sunnere livsstil:


Er jeg stresset? Hvis du er stadig trykk-ut grunnet arbeid, relasjoner, familie eller andre situasjonen, kan adrenal glands være jobbe overtid. Dette kan potensielt forårsake trøtthet og hodepine.


Behandling: Vitamin b kompleks, Vitamin E og Vitamin C kosttilskudd kan hjelpe deg med dette problemet.


Er min immunsystem opp til pålydende? Stadig finner du deg selv fanger colds og influensa oftere enn andre? Du må kanskje øke immunsystem med vitaminer og mineraler som gir næringsstoffer som er nødvendige for å bekjempe disse virusene.


Behandling: Vitamin c supplement, sink og mangan vil gjøre knep.


Gjøre jeg røyker? Jeg er sikker på at du er oppmerksom på at denne vane er usunn men røykfrie bruker opp vitamin c og setter deg på høyere risiko for osteoporose.


Behandling: Vitamin c kosttilskudd og kosttilskudd kalsium vil hjelpe redusere sjansene av osteoporose og gi deg tilstrekkelig mengde vitamin C.


Er jeg gravid? Gravid og hormonal kvinner mangler ofte i vitamin B-6. Hvis du ikke får nok av denne a-vitamin, kan det være skadelig for du og din baby.


Behandling: Ta et vitamin B-6 supplement, men sørg for ikke å ta mer enn 500 mg per dag uten en doktors recommendation doser.


Er jeg på en diett? Hvis du er på en low-carb, lav-fett eller noen form for diett mottar du sannsynligvis ikke vitaminer som er nødvendig for sunt levesett. Enkeltpersoner på dietter svært spise sjelden mat fra alle viktige mat-grupper, og hvis de gjør, de spise ikke vanligvis nødvendige beløpene.


Behandling: Avhengig av hvilken type diett og mat du spiser, kan du kreve en multi-vitamin supplement eller bestemte kosttilskudd av Vitamin A, B, C, D, E eller K.


Hvis du svarer Ja på noen av spørsmålene ovenfor betyr ikke nødvendigvis at vitamin eller mineral kosttilskudd er avgjørende for sunt levesett. Situasjoner som er nevnt ovenfor er bare en retningslinje for å hjelpe personer som allerede føles som om de mangler vitaminer og mineraler i sine dietter. Det er viktig å huske at vitamin kosttilskudd er ment å følge med mat og er på ingen måte ment som en erstatning for en sunn diett.


Helse-relatert informasjon som endres ofte, og mens alle forsøk har blitt gjort for å sikre innholdet i denne artikkelen er oppdatert og nøyaktig, bør du alltid sjekke med lege eller ernæringsmessige ekspert før gjennomføre noen vesentlig endring i kosthold eller livsstil.

No comments:

Post a Comment