Saturday, April 21, 2012

Vitamin kosttilskudd og barnet

I en perfekt verden, vil dine barn spise en balansert diett med den rette mengden frukt og grønnsaker som er anbefalt av ernæringsmessige standarder. Men vet vi alle det sjelden skjer. Mange barn ikke liker, og noen ganger nekter å spise noen typer frukt og grønnsaker. Dette gjør det vanskelig å sikre de mottar en godt balansert kosthold som gir alle vitaminer og mineraler som er nødvendig for et sunt liv. Det er ting du kan gjøre som forelder å sikre barnet mottar tilstrekkelige mengder vitaminer og mineraler i sin diett.


Ved hjelp av vitamin og mineral kosttilskudd for å sikre en godt balansert kosthold kan begynne under graviditeten. Det er svært viktig for gravid mødre å skaffe anbefalt dose folat og vitamin B-6, siden det er en vesentlig komponent i dannelsen av genetisk materiale og hemoglobin i røde blod celler. Mangel på Folinsyre kan føre til moren å bli anemic og øker risikoen for abort. Folic acid mangel kan også føre til at barnet å bli født med en misdannelse eller uførhet. Hvis du er gravid, og du føler at du ikke kan skaffe tilstrekkelige mengder vitamin B-6 på egen hånd, kan det være en god idé å se nærmere på et vitamin supplement for varigheten av graviditet og snakke med legen din.


Når barnet er født er det flere trinn du kan bruke i de første 2 år av sitt liv, som kan øke deres vitamin inntak og gi en sunnere livsstil. Babyer som breastfed ofte mangler vitamin D. Dette er ikke like nødvendig hvis mor er å spise en godt balansert kosthold, men morsmelk alene gir ikke babyen det anbefalte daglige beløpet av vitamin D. formel innmatede babyer ikke trenger noen vitamin kosttilskudd. Medisinsk godkjent, kommersielle jern-befestet formler gi babyer med det anbefalte beløpet av vitaminer de trenger, slik at babyer krever ingen tillegg tilkomme. Å gi vitamin kosttilskudd til en baby som allerede mottar daglig anbefalingen kan være skadelig, og potensielt bli svært farlig for barnet ditt.


Når barnet når år av ca 2 (eller eldre), og det er å spise fast føde fra alle mat-grupper, vitamin kosttilskudd er vanligvis ikke nødvendig. Prøv og gi tilstrekkelig mengde vitaminer og mineraler til barna gjennom mat de spiser regelmessig. Noen ganger kan dette være en umulig oppgave, og hvis du tror at barnet mangler tilstrekkelige mengder vitaminer, den beste tingen å gjøre er å kontakte sin lege som vil anbefale om vitamin kosttilskudd er nødvendig. Det er viktig å huske at vitamin kosttilskudd er ment å følge med mat og er på ingen måte ment som en erstatning for en sunn diett.


Helse-relatert informasjon som endres ofte, og mens alle forsøk har blitt gjort for å sikre innholdet i denne artikkelen er oppdatert og nøyaktig, bør du alltid sjekke med lege eller ernæringsmessige ekspert før gjennomføre noen vesentlig endring i kosthold eller livsstil.

No comments:

Post a Comment