Thursday, July 5, 2012

Brystkreft For nybegynnere

Introduksjon
Grunn av sosiale endringer, som har ført til økte antallet workingwoman og dermed forsinket childbearing, det har vært en bratt stigning i antall brystkreft pasienter i de siste tiårene. Men som forekomsten av pasientene har steget slik har reist modality av behandlinger og suksess-priser. Også forskere har utviklet metoder som kreft kan oppdages i en tidlig fase, og det er overbevisende bevist at tidlig diagnose og behandling bærer en bedre prognose enn senere stadium.


Myter
Det er mange myter som er knyttet til brystkreft. Noen tror at noen klump i bryst er et brystkreft, men det motsatte de fleste av dem er godartet. På samme måte var det en populær overbevisningen tidligere at bryst-foring reduserer risikoen for kreft, men som nå har funnet for å være usanne. Noen sier at mammografi gjør brystkreft utbredt, men det er ikke sant. På samme måte er det mange andre myter, som må slettes i tankene av generelle massen for riktig gjenkjenning og styring av svulst.


Tidlig diagnose
Brystkreft kan oppdages i en tidlig fase Hvis kvinner lærte å self-examine deres bryst. I tilfelle av gjenkjenning av alle bryst klump eller noen minste mistanke om, bør mammografi gjøres for å utelukke alle svulst. Mammografi er en fint verktøyet å diagnostisere denne typen kreft.


Statistikk
Forekomsten av brystkreft er økende på en skremmende hastighet. Det sies at hver 2-3 minutter en amerikansk kvinne er diagnostisert en brystkreft.


Årsaken
Selv om årsaken ikke er fullt forstått, men det hypotetiske er at det er forskjellige faktorer som genetisk og miljø. Miljømessige faktorer er økt alder, fedme, røyking og å ha det første barnet i slutten alder.


Diagnose
Funnene som betegne en kreft er enkelt, ikke-anbudet og fast til hardt massen med dårlig definerte margene. Dette kan være senere bekreftet av mammografi og biopsy. Etter at kreft er blitt diagnosed er staging gjort for å finne ut det beste behandlingsalternativet for, i tillegg til prognosen.


Management
Håndtering av brystkreft hviler i utgangspunktet på to ting. Først er behandling og andre er rådgiving. Behandlingen kan videre inndeles i tre: medisinsk, stråling og kirurgi. Den medisinske behandlingen består av rusmidler som tamoxifen, som er en anti-estrogen, aromatase inhibitors som aminoglutethimide og monoklonale antistoffer som trastuzumab. Men ligner andre stoffer de har sin egen profil side virkninger. Bivirkninger forbundet med tamoxifen er økt vaginal blødning, endometrial kreft og cataracts. Aromatase-inhibitors har siden effekter av etappe kramper, gulsott og vekt få mens monoklonale antistoffer kan forårsake sterilitet eller visse fødsel unormalt.
Stråling og kirurgi er vanligvis metoder, som er nødvendig å jage bort kroppen av cancerous veksten behandling.


Rådgiving
Dette er en av de viktigste delene av behandlingen både før og etter operasjonen. Pasienter skal bli undervist at dette er bare en annen sykdom, som har behandling er tilgjengelig, og personer kan føre et normalt liv etter det.


Nyeste forskningen
Nyeste forskningen blir gjort på både kirurgi og medisin. For kirurgi prøver kirurger å finne ut den beste måten av kirurgi, slik som bokfører kirurgi pasientene har minimal funksjonshemninger. Lignende medisiner med mindre bivirkninger undersøkes.

No comments:

Post a Comment