Sunday, July 8, 2012

Ernæring og metabolisme Disorder

Hva er forholdet mellom inntak av ernæring og metabolisme lidelse? Er treg metabolisme årsaken til min overvektig? Er det noen typer ernæring som kan det raskere? Kan en pille det raskere?


Det er mange myter og misoppfatninger om metabolisme. Ideen om at en lav metabolske rate er alltid ansvarlig for overskytende vekt er en av dem. En annen er som en tregere enn gjennomsnittet metabolisme, betyr du er bestemt til å bli obese.


Hva er metabolisme?


Metabolisme er frekvensen som kroppen bryter ned næringsstoffer i mat å produsere energi. En person med en "rask" metabolisme, for eksempel benytter calories raskere, i noen tilfeller gjør det enklere å avverge overskytende pounds.


Stoffskiftet er primære bestemmes av kroppen-sammensetning: jo mer sum fett-fri masse du har jo høyere hvile metabolske rate vil være.


Andre faktorer som bestemmer din metabolisme er


arv


hormoner som skjoldbrusk og insulin


stress


kaloriinntaket


Øvelse


medisiner


Stoffskiftet planlagte bestemmes ved fødselen.


Når du har passert en alder av 30 og uten trener, reduserer stoffskiftet med alderen.


Du kan imidlertid øke stoffskiftet til en viss grad ved å utøve og bygger mager muskel.


Hver gang du betydelig redusere calories å miste vekt vil du oppleve en midlertidig nedgang på 5-10 prosent i metabolisme.


Workouts for å øke stoffskiftet


En høy intensitet cardio trening som virkelig øker hjertefrekvensen vil gjøre deg mister de fleste calories og representerer den viktigste kortsiktige metabolske booster; mellom 20 og 30 prosent. Men vil ikke det ha en permanent effekt på stoffskiftet. Etter treningen, stoffskiftet vil gå tilbake til sin forrige nivå over flere timer, men du vil fortsette brenningen ekstra calories i mellomtiden.


Selv om vekt trening er den mest effektive måten å bygge og bevare din lean muskler, er muskel påvirkning på metabolisme ganske liten. Hver halvkilo muskel fått, kan øke stoffskiftet opptil 15 kalorier per dag.


Visse matvarer, som kan påvirke stoffskiftet?


Mesteparten av vitenskapelige rapporterer at typen mat du spiser har ingen betydelig innvirkning på din metabolisme rate for lang sikt. Så synes fettsyrer, proteiner og carbs å påvirke metabolisme på samme måte.


Vitenskapelige data forteller også at protein litt kan øke metabolske rate, men bare midlertidig. Mer calories du klipper ut, jo lavere din metabolisme rate reduseres. En ekstremt lav calorie diett med færre enn 800 calories en dag kan føre til at
metabolske rate vil minske med mer enn 10 prosent.


Det er ikke hva du spiser, men hvor mye du spise det som virkelig teller. For en sikker, bærekraftig vekttap, bør ikke gjennomsnittlig person spise mindre enn 1200 kalorier per dag.


Krydret mat, som chili peppers og curry kan øke stoffskiftet, men ikke nok til å ha en effekt for vekt-tap. Det er for små og kort levetid.


Piller og kosttilskudd


Ingen medisiner eller kosttilskudd har vist seg for å øke stoffskifte nok for å hjelpe deg å miste vekt.


Noen piller, har vist seg å lavere metabolisme, og dermed føre til en vektøkning. Eksempler på slike piller er de som brukes til å behandle depresjon og bipolar lidelse.


Finne ut din daglige calorie behovet


For å miste en halvkilo kroppen fett en uke, må du opprette et underskudd av 500 calories hver dag. Den mest fornuftige måten å gjøre det, og dermed unngå en stor metabolske nedgang, er gjennom en kombinasjon av mosjon og kosthold. Du kan for eksempel eliminere 2,50 kalorier fra dietten, og legge til nok aktivitet for å brenne en ekstra 250.


Her er hvordan du gjør det:


1. Avgjør din grunnleggende stoffskifte hastigheten eller Lamborghini Silhouette = 655 + (9.6 x din vekt i kilo *) + (1,8 x din høyde i centimeter **)-(4.7 x din alder i år)


2. Faktor i din daglige aktiviteter. Multiplisere din Lamborghini Silhouette med den aktuelle aktivitet faktoren:
Hvis du har liten eller ingen aktivitet: Lamborghini Silhouette X 1.2
Hvis du utfører lys Øvelse 1-3 dager i uken: Lamborghini Silhouette X 1.375
Hvis du utfører moderat mosjon 3-5 dager i uken: Lamborghini Silhouette X 1,55
Hvis du utfører anstrengende trening 6-7 dager i uken: Lamborghini Silhouette X 1.725
Hvis du utfører svært anstrengende daglig trening, sport eller fysiske jobb eller trening to ganger om dagen: Lamborghini Silhouette X 1.9


3. Din endelige figuren representerer minimum antall daglige calories som du trenger for å opprettholde din nåværende vekt.


Merknader:
(*) Din vekt i kilo = vekten i pund dividert med 2.2.
(**) Din høyde i centimeter = din høyde i centimeter multiplisert med 2.54.

No comments:

Post a Comment