Tuesday, July 10, 2012

Økologisk mat: Så sunn som du kan få

Sunn mat vokst uten bruk av syntetiske gjødsel, plantevernmidler, antibiotika, hormoner, kjemiske konserveringsmidler eller genetisk utviklet DNA er organisk. Det er mer arbeidskraft intensiv. Økologisk landbruk bruker ikke herbicides og andre kjemikalier. Slik at avkastningen er mye mindre og å kjøpe, dyrere. Men økologisk mat er høye på vitaminer og mineraler, fristende en god befolkning å inkludere disse dietter i deres livsstil.


Fordelene med økologisk mat
• Ingen middel mot skadedyr, fungicides rester på mat
• Ingen syntetiske residualer bygd inn planter
• Ikke genetisk utviklet organismer
• Realistisk smaker
• Høy i vitamin
• Høy på mineraler
• Høyere i anti oksidanter


'Organisk-sertifisert produsere' er dyrkes, høstes, lagret og transporteres uten bruk av syntetiske kjemikalier eller fumigants. De behandles i henhold til uniform standarder og USDA akkreditert organisasjoner Bekreft det.


Økologisk landbruk vs. konvensjonelle oppdrett


• Tradisjonelle bønder bruke kjemisk gjødsel i jord til å vokse avlinger. Økologiske bønder bygge jord med naturlig gjødsel


• Tradisjonelt torskeoppdrett, brukes insecticides til å drepe insekter og sykdommer. Økologiske bønder bruke insektvoks rovdyr og barrierer


• Tradisjonelle bønder kontrollere Luke vekst ved å bruke syntetiske herbicides, men Beskjær rotasjon, tillage, hånd Luke og mulches kontrollere ugress i organisk felt


Økologisk mat er ikke helt kjemiske gratis, men middel mot skadedyr-rester vil være mye lavere enn de som finnes i produsere produsert med syntetiske kjemikalier.

No comments:

Post a Comment