Sunday, July 29, 2012

Topp ti ting du bør vite om kontaktlinser

1. Myk linser oppfattes av de fleste pasienter og utøvere like å være mer umiddelbart komfortabel mens tilstrekkelig korrigere visjon. De kommer i alle formater-selv toric og
bifocal. Disponibel myk linser tar minimal, men viktig forsiktighet for å opprettholde deres trygghet og nytten.


Myk linser absorbere elementer fra tårer og miljø. De kan endre i tilpasning med deres alder og renslighet, kanskje forårsaker en mangel på oksygen for øynene. Deres overflater bryte ned raskt, forårsaker en nedadgående skarphet visjon.


På den annen side, føler mange pasienter de ser skarpere og klarere med stive gass permeable (RGP) linser. RGPs blir veldig behagelig etter tilpasning til dem. De er enklere og billigere å opprettholde, vare lenger, og er tilgjengelig i alle formater. RGPs kan lettere bli tilpasset designet for å tilby et bredere spekter av visjon korreksjon enn myk linser. De kan puste mer oksygen, forverres ikke så fort og absorbere ikke ting like lett som myk linser.


2. Soft linser vanligvis center av seg selv hvis de passer godt. Sett bare dem rett på hornhinnen, og de vil gå der de hører hjemme. Bruke iris, den fargede delen av øyet, som en veiledning. Kontroller at du har en kompetent øye bekymre utøveren evaluere tilpasning av linser før du bruker dem, skjønt. Feil Tilpass myk linser kan føre til skade øynene dine!


3. Nesten alle nearsighted folk kan bære kontaktlinser, uansett hvor høy deres resept. Faktisk, er det kontakt linse laboratorier at Lag egendefinert linser opptil-30.00 diopter! Det er viktig å følge din kontakt linse utøveren regler, men. Kontaktlinser er ekstremt sikker når foreskrevet og brydde seg riktig.


4. Feil slitte kontaktlinser kan forårsake tap av oksygen til cornea, som i sin tur kan føre til blodkar vokser over forsiden av dine øyne, infeksjoner, lokket endringer, allergier, Cornea fordreiing, Cornea hevelse og muligens enda blindhet.


5. Ikke del kontaktlinser med vennene dine. Alles tårer fylles med normale bakterier, men det er ikke tillatt å overføre disse bakterier andres øynene lurt. Og ikke bare er det en risiko av infeksjon, hvis ikke passer linser, øyet kan lider av en mangel på oksygen eller utvikle andre problemer.


6. Kontaktlinser er medisinsk utstyr. Endre parametere bør gjøres under oppsyn av en øye bekymre utøveren. Ikke ta sjanser!


7. Hvis du sole seg mens bruk kontaktlinser, er det ingen problem med varme. Men din corneas kan hovne opp og gjøre linser passer trangere, forårsaker noen midlertidig rødhet og irritasjon. Putte noe blankett av smøring drops i øynene dine før soling. Bruk beskyttelsebriller Hvis du vil blokkere virkelig skadelig UV-stråling fra komme til øynene – det har vært knyttet til cataracts, Makuladegenerasjon, etc.


8. Bloodshot øyne er et tegn på at noe ikke er riktig. Det kan være så enkel som en løsning allergi eller skitne linser. Men det kan også være et tegn på at din corneas ikke får nok
oksygen. Gå se din øye bekymre utøveren og Finn ut hvorfor øynene er så rød!


9. Eyeglass resepter er høyere enn kontakt linse resepter fordi kontaktlinser sitter på øyet, mens briller sitte i plass foran øyet. Dette kalles toppunkt avstanden. Nærmere en linse sitter for øyet, mindre styrke er nødvendig for å fokusere lys på netthinnen. Og jo sterkere resept, den mer makt justeringen. Dette gjelder for både myk og RGP objektiver.


10. Noen kontakt linse utøvere finner at linser med lavere vanninnhold kan noen ganger være bedre for personer som har tørr øyne. Men noen pasienter faktisk gjøre bedre med linser for høy-vann-kontakten. Det har lenge vært føltes av noen utøvere som Jo tykkere linsen, jo bedre, også.

No comments:

Post a Comment