Friday, October 19, 2012

Hele korn forhindre vekt fortjene

Forskning fra Harvard, nylig publisert i den høyt respekterte fagfellevurderte Journal of Clinical Nutrition, har nå bevist at kvinner som spiser mest hele korn miste mer vekt og opprettholde det vekttap bedre enn kvinner som spiser hele korn minst mulig.


I en tolv års studie av 74.000 sykepleiere, alderen 38 til 63, forskerne oppdaget at kvinner som spiste mest helkornprodukter veide mindre enn de som spiste minst. Harvard-forskere konkluderte med at den høye hele korn-gruppen av kvinner hadde en 49 prosent lavere risiko for å få vekt. Kvinner som spiser mest hele korn også hadde en mye lavere risiko for hjertesykdom og diabetes.


I mange år nå, har næringsinnhold forskning anbefalt forbruket av næringsrike hele korn fordi de er rike på vitamin E og andre essensielle oljer, B-kompleks, protein, mineraler og høy kvalitet fiber. Men dette er første gang at hele korn har vist seg for å ha en stor effekt på både vekttap og optimal vektkontroll.


Selv om noen populære dietter klump alle karbohydrater sammen, viste denne studien at det er et viktig skille. Som jeg har sagt før, "alle karbohydrater ikke er skapt like." I Harvard-studien, kvinner som spiste store mengder behandlet, raffinert korn tendens til å være overvektige, mens kvinner som spiste mest hele korn veide mindre enn alle de andre kvinnene i studien og hadde mindre tendens til å få vekt.


Så, vær sikker på ta 100% fullkorn brød og korn i vekttap programmet. Les etikettene. Se etter de råeste, minst behandlet hele kornene. Spiret og stein bakken er best. Og sørg for at høye glycemic søtstoffer ikke er høyt på ingredienslisten. Europeisk stil rugbrød eller solid rug kjeks er også gode valg. Jo grovere korn jo bedre. Det samme gjelder for frokostblanding. Gamle gammeldags havremel bør være ditt valg i stedet for havre flak eller "instant" hot korn. Unngå "andpusten" frokostblandinger også, selv om de kanskje hevder å være 100% fullkorn. Mine favoritt brød er "Esekiel" fra mat for livet. De kan vanligvis finnes på de fleste store helse matbutikker i kjøleskap.


Denne siste forskning viser at du kan spise næringsrike hele korn, nyte disse lavt glycemic karbohydrater og bo trim og sunn. Fordi nå kan vi si for et faktum at hele bidra korn til å forhindre vekt fortjene.

No comments:

Post a Comment