Wednesday, October 24, 2012

Søvnapné - 7 Tips for å hjelpe deg å sove

Vil du beholde din partner våken om natten med snorking? Er du lei ofte i løpet av dagen? Noen ganger finner du deg selv lider av morgen hodepine, å være litt glemsom, ute av stand til å konsentrere seg og irritabel? I så fall kan du bli lider av søvnapné.


Søvnapné er en svært vanlig og ofte udiagnostisert søvn lidelse som, ifølge noen beregninger, påvirker fem prosent av den voksne befolkningen. Søvnapné er preget særlig av høyt snorking og dagtid tretthet, og oppstår fordi du slutter å puste under søvn. Dette kan skje bokstavelig talt hundrevis av ganger hver kveld og puste kan bli avbrutt av opp til et minutt eller mer på hver anledning.


Puste avbrytes enten ved en fysisk blokkering til airway (for eksempel løs hud på baksiden av halsen, eller kanskje tungen, blokkerer airway), i så fall er du sa å lide fra hindrende sleep apnea, eller ved en feil på den delen av hjernen din til å sende ut de nødvendige signalene til musklene i kroppen din som kontrollerer puste, i så fall din tilstand er beskrevet som sentrale sleep apnea.


Det er også mulig å lide av blandet søvnapné som, som navnet antyder, er en kombinasjon av både obstruktiv søvnapné og sentrale sleep apnea.


Både menn og kvinner lider av søvnapné, selv om tilstanden er flere vanligvis sett i menn, og spesielt menn som er over 40 og overvekt.


Den viktigste konsekvensen av søvnapné er at, fordi din søvn er veldig lett, fragmentert og av dårlig kvalitet, du også lider av søvnløshet, eller overdreven dagtid tretthet. Partneren ville sannsynligvis være uenige og si at Hovedproblemet er snorking, men det er en annen historie!


Det er en rekke behandlinger tilgjengelig for søvnapné (inkludert kirurgi i særlig alvorlige tilfeller), men i det store flertallet av tilfellene din livskvalitet kan forbedres betraktelig med et par enkle livsstilsendringer og naturlige rettsmidler. Inne mild sakene er dette faktisk ofte alt som er nødvendig.


Her er 7 enkle tips for å oppveie effekten av søvnapné relaterte søvnløshet og restaurere noen av det bortkommet dagtid "stå opp og gå".


Tips 1. Se på vekten din.


Hvis du er overvektig deretter bidrar dette utvilsomt til problemet ditt. Å miste et par pounds kan gjøre en betydelig forskjell.


Tips 2. Unngå alkohol.


Alkohol slapper musklene hals, og dette gjør det mye enklere for disse musklene å 'skjule' under søvn og blokkere airway. Det er ikke nødvendig å kutte ut alkohol helt, men du bør begrense inntaket og sikkert kuttet ut alkohol i tre eller fire timer før du går til sengs.


Tips 3. Unngå sovetabletter.


Sovepiller kan også slappe av musklene halsen og forårsake lignende problemer de sett for alkohol. Sovetabletter, men kan også føre en rekke andre problemer, og det bruk er ikke anbefalt i tilfeller av søvnapné.


Tips 4. Unngå tobakk.


Røyking inflames din nasal vev forårsaker dem til å svelle og begrense nasal airway. Ideelt sett bør du gi opp røyking helt men, om det er for høyt en gjerde å hoppe og deretter prøve å kutte ned, og spesielt redusere røyking din i løpet av kvelden.


Tips 5. Sove på din side.


Hvis du er typisk for fleste av søvnapné lider sover du på ryggen, noe som gjør det langt enklere for vev i halsen, og tungen, blokkere airway. Selv om du går til å sove på din side, rulle du sannsynligvis på ryggen kort tid etter å sovne.


Prøv propping deg selv opp med puter eller puter, slik at du sover på siden. Hvis dette ikke fungerer deretter sy noe sånt som en tennisball inn på baksiden av pyjamas. Du vil finne at ruller på tennisball vil være ganske ubehagelig, og det vil snart tilstanden deg til å sove på din side.


Hvis du ikke kan sy, finne en skjorte eller en tee-skjorte med en brystlomme. Pop tennisball i lommen, og deretter bærer skjorte tilbake til fronten.


Tips 6. Forbedre nasal puste.


Hvis du lider av en 'fylt opp' nese, så prøv å bruke en nesespray for å åpne opp din nasal airway. Nesespray bør imidlertid ikke være brukt regelmessig eller i lengre perioder, som de kan forårsake skade på vev av nesen.


Som et alternativ, pop sammen til stoffet butikken eller kjemiker og kjøpe deg en av mange svært billig enheter som er tilgjengelige i dag for å hjelpe oppbevare din nese åpne mens du sover. Farmasøyt eller kjemiker blir glad å vise deg hva som tilbys, og for å hjelpe deg å gjøre det riktige valget.


Tips 7. Unngå søvnmangel.


Sørg for at du får nok søvn, og at du følger en vanlig sengetid rutine. Pass også på at soverom betingelser er sett for søvn (riktig temperatur, stille, mørket etc.) og at du har jobbet med bekymringer om dagen og er avslappet og klar for sove hver kveld.


En av de store konsekvensene av både obstruktiv søvnapné og sentrale sleep apnea er søvnløshet, og herding søvnløshet forbundet med søvnapné er et stort skritt i forvaltningen av tilstanden.


Dette er bare noen få enkle tips, men du vil bli overrasket for bare hva en forskjell de kan gjøre.


Copyright 2005 Donald Saunders-hjelpe meg til å sove

No comments:

Post a Comment