Wednesday, October 31, 2012

Hvem skapt Tai Chi Chuan (Tai Chi Boxing)?

Jeg har lest en rekke bøker, artikler og romaner, og har sett filmer og TV-serier som rørte på opprinnelsen til Tai Chi Chuan (Tai Chi Boxing), og spørsmålet, "som opprettet Tai Chi Chuan?" gjorde meg angår veldig mye!


Selv å vite opprinnelsen eller kilden til Tai Chi Chuan ikke er til å ha mye effekter på din lære og praktisere kunsten, er det mitt ansvar å dele med massene av hva jeg har funnet ut. Og forstå opprinnelsen til noe at vi elsket så mye om vil gjøre oss til å sette pris på forstå det bedre, hvis ikke å forbedre vår kompetanse.


Forklaringen var altfor velkjent. Og fleste vil fortelle og gjenfortelle historiene til en prest ved navn Zhang Sanfeng av Wudang-sekten som fant denne spesielle kampsport kalt Tai Chi Chuan. Jeg var fascinert av disse legendene, og fant meg selv å tro dem også... før jeg forsket mer dypt inn i sin historiske bakgrunner. Enkelte sagn sier at han fikk inspirasjon til å opprette Tai Chi Chuan fra å observere kampen mellom en slange og en kran, og noen sa i han lært det fra en udødelig i en drøm.


Drømmen??


Ja, denne teorien er funnet i en innspilt skriften.


Basert på det skrevet skriften, ble det hevdet at Zhang Sanfeng ble tilkalt av keiser på den tiden, rundt slutten av Song-dynastiet. Han var på vei til palasset da han var omgitt av en gruppe av over 100 banditter. Kan ikke gjennombrudd, han satt en natt i gjemmer seg.


Den kvelden, tenkte han på å møte Kong Yuan, tidligere herskeren av Kina i som dukket opp som en udødelig i drømmen. King Yuan lærte ham en spesiell type kampsport i den drømmen.


Neste dag, med dette ny ferdighet beseiret Zhang Sanfeng 100 over banditter, på egenhånd. Fra da og utover, Zhang Sanfeng begynte å undervise denne mystisk ervervet ferdigheter til sine disipler, og denne kunsten er kjent som Tai Chi Chuan.


La oss sette til side punkt om ham å beseire 100 over banditter på egenhånd, som er svært vanskelig å bli akseptert som en ekte punkt. Enda eksistensen av Zhang Sanfeng er veldig mye spekulert! Enkelte hevdet at han levde i begynnelsen av Yuan-dynastiet; enkelte hevdet at han levde under Jin invasjon av det sørlige Song-dynastiet; enkelte hevdet at han levde i Song-dynastiet; og noen selv sa i Ming-dynastiet. Dette er ganske diskuteres.


På toppen av det, hvorfor King Yuan i drømmen??


Dette er hovedsakelig fordi forholdet mellom filosofier (noen sa religion) og kampsport er nært beslektet. Siden Daoism er veldig mye forankret i den kinesiske kulturen og det understreker på vedlikehold livet, med tendensen mot å oppnå udødelighet, udødelig King Yuan, kom inn i bildet i denne legenden.


Mange kinesiske forskere og forfattere uenige med denne oppføringen!


Selv det er felles enighet om at Zhang Sanfeng er ikke på en opprettet Tai Chi Chuan, er det mange uenighet om opprinnelsen av Tai Chi Chuan. Det er mange skoler tankefridom. Enkelte hevdet at det begynte i Liang delstaten Sør-dynastiet-era - av Han Gongyue og Cheng Lingxi. Det er krav om at den ble opprettet av Xu Xuanpin eller Li Daozi i Tang-dynastiet.


Basert på mer pålitelige kilder og poster, Tai Chi Chuan stammer fra Chen Wangting, den niende generasjonen av Chen klanen av Chenjiagou i Nanwen-distriktet i løpet av slutten av Ming-dynastiet.


Med dette, det er noen mente at Tai Chi Chuan ble opprettet av den første generasjonen av Chen klanen - Chen Bo som var ekspert i kampkunst, og Chen Bo var påvirket av Zhang Sanfeng konseptet. Det er imidlertid ingen klart poster til å bevise denne teorien.


Det ble hevdet at Tai Chi Chuan hadde blitt overlevert fra generasjon til generasjon i Chen familien. Bare frem til tidspunktet for Chen Wangting (ca. 1600-1680 AD), kunsten var systematiske under hans alderdom.


Han forsket på den Huangting Jin som ga ham med veiledning om pusteteknikker, kombinere ideer som er funnet i The Book 12 knyttneve bevegelser av Qi Jiguang og ideene til yin og yang. Og han injisert disse ideene i familiens Tai Chi Chuan å systematisere den i 5 sett av Tai Chi Chuan former og 1 sett med Cannon Fist.


Han arrangerte også Sabre Tai Chi, Tai Chi spyd og ulike sett med våpen gir skjemaer. I samme tid skapte han Tai Chi presse hånd og Tai Chi stikker spyd. Dette var en utrolig arbeid som tillot Chen stil Tai Chi Chuan videre utvikle seg til en komplett kampsport-systemet. Det var enda mer komplett enn sin opprinnelige Tai Chi trening.


Dette kan sies å være opprinnelsen av Chen stil Tai Chi Chuan, noe som også betyr at, opprinnelsen til alle former for Tai Chi Chuan!


Gjennom generasjoner, Tai Chi Chuan hadde blitt videre og blitt endret. Dette resulterte i forskjellige stiler og sekter. For eksempel gjennom undervisning og veiledning fra Chen Changxin opprettet Yang Luchan, kalt "The uovervinnelig Yang", Yang stil Tai Chi Chuan. Deretter, når Yang Luchan gått sine ferdigheter til Wu Quanyou, opprettet Wu Wu stil Tai Chi Chuan. Chen Qingping som igjen lærte av Chen Youben opprettet Zhao stil Tai Chi Chuan. Wu Yuxiang som igjen lærte av Yang Luchan og Chen Qingping opprettet Wu (forskjellige kinesiske tegn fra tidligere Wu) stil Tai Chi Chuan.


Etter at opprettet Li Yishe Li stil; fra Li opprettet Weizhen Hao Hao stil; og fra Hao, Sun Lutang opprettet Sun-stil. Det er muligens mer enn hva jeg kan liste!


Beklager hvis jeg høres uhøflig, men jeg trenger å sette disse forsket informasjon til offentlige slik at vi kan sette pris på kunsten bedre når vi forstår dets historiske utvikling og hovedprinsippene bak Tai Chi Chuan.


Jeg mener ikke doubt eksistens av Zhang Sanfeng. Jeg begynte å lære meditasjon i en alder av 10 og i Skriftene at jeg basert min meditasjon på, Zhang Sanfeng navn hadde vært nevnt mange, mange ganger. Hans teknikker og ideologi påvirket min første meditasjon praksis. Jeg faktisk respekterer denne store mester av fortiden og hadde en gang tror på legenden om historiske evidents av sin eksistens ikke var veldig klar!


Hva jeg vil dele her er solid kilder til historiske poster som kan bevises for å være pålitelig, til stede datoer. Undersøkelser har fortsatt vært utført, selv om mange enige om at Chen Wangting skulle få æren i å sette Tai Chi Chuan i en systematisk sett av kampsport og helbredende kunst, som i et annet ord, Chen Wangting er kjent for å ha skapt Tai Chi Chuan-systemet som vi hadde på dagens dager! Hvem vet hvis ytterligere undersøkelser kan avdekke andre poster eller kilder som kan vise seg uansett gjeldende teorier ellers!


Tai Chi-energi kan være med deg!


Skrevet av,
C. guan Soo
http://www.TaichiForYourHealth.com

1 comment: