Thursday, October 25, 2012

Vann: Hvor mye trenger du å holde seg frisk?

Vann tillater kroppen å går greit og effektiv. En kropp som er dehydrert er som en bil kjører på tomme. Til tross for dette drikker mange mennesker ikke nok vann i løpet av dagen. De lurer på hvorfor de føler seg lei og kjøre ned. Det kan være at de er dehydrert.


Hvor mye vann trenger vi å drikke hver dag? En god regel er å drikke 8-12 glass per dag. Hvis du er en idrettsutøver og svette mye, er det mulig at du må drikke mer på grunn av tap av væske. Stillesittende folk mister mer enn 2% av deres kropp vann volum per dag, så du kan forestille deg hvor mye en idrettsutøver mister under intens trening.


Tørst er ikke alltid en god indikator på behovet for vann. Innen du er tørst, er du allerede dehydrert. Prøv å drikke et glass eller to av vann hver morgen. Dette rehydrates kroppen etter en lang periode med søvn og våkner kroppen din.


Hvor mye vann er for mye vann? Mange utholdenhet idrettsutøvere opplever en tilstand som kalles hyponatremia, som oppstår når store mengder vann som forbrukes, forårsaker salt nivåer i blodet å falle til et farlig nivå. Hvis elektrolytter ikke erstattes, tilstanden kan være liv truende. Idrettsutøvere bør sørge for å balansere høyt inntak av vann med passende saltinntaket eller redusere mengden av vann som forbrukes.


Som alle andre ting i livet, for mye av en god ting kan være dårlig. Det er opp til deg å avgjøre vanninntaket behov basert på din livsstil og aktivitet nivå. I varmt vær, må du kontrollere til balanse høyt vanninntak med natrium nok til å opprettholde en elektrolytt balanse.


Hvis du ikke liker vann, kan problemet skyldes typen du drikker. Hvis vann fra springen smaker dårlig, kan du prøve flaskevann eller installere et filtreringssystem på trykk. Hvis din flaskevann smaker merkelig, kan du prøve et annet merke.


Kroppene våre kan ikke fungere uten vann. Kanskje skal det gamle ordtaket "du er hva du spiser" være "du er hva du drikker." Unn kroppen din godt, og det vil returnere favør i slag.

No comments:

Post a Comment