Wednesday, October 10, 2012

Hvorfor har Yoga blitt så populært?

Visste du at mer enn femten millioner mennesker praktisert yoga i 2003, ifølge en landemerke studie av Yoga Journal Magazine. Og tallene er ventet å øke dramatisk i påfølgende år. Egne erfaringer sannsynligvis bekrefte denne studien – kanskje du øver yoga, kjenner noen som betyr, eller ta en spasertur langs alle opptatt hovedgaten - din bundet til å se noen bære en Yogamatte. Faktisk kan du selv åpner et blad eller en avis uten å finne en artikkel om yoga. Så, hvordan gjør en 5000-åring åndelig praksis blir i dag er hotteste mind/body-trend?


Kanskje er den beste måten å forstå yoga's popularitet å gå rett til folk som praksis det. Hvis du spør dem hvorfor, noen av mer vanlige svarene du kan høre er "fleksibilitet, økt energi, økt fokus, reduksjon av symptomene som er knyttet til stress og en generelt god følelse." Faktum er at yoga kan ha en avslappende effekt på alle systemer av kroppen inkludert sirkulasjons, kjertel # system, fordøyelseskanal, nervøs, skjelettlidelser/muskel, reproduktive systemet og luftveiene.


En fysisk nivå – i henhold til US Dept. på aldring det fire komponentene får god fysisk helse: styrke, fleksibilitet, balanse, aerobic kapasitet. Det er interessant å merke seg at yoga kan utføre alle disse ting, og ingen fancy stykke utstyret er nødvendig – enn din egen kropp og en Yogamatte.


Siste 100 år våre liv har blitt veldig fort tempoet: mobiltelefoner, datamaskiner, Internett, TV. Dette sammen med en sterk arbeid ethic ofte fører folk ut av balanse – mennesker opplever mye stress. Følgelig er det et sterkt behov for å de-stress - å stille våre sinn og forynge kroppen. Og yoga hjelper oppnå dette – hjelper oss tilbake til en tilstand av balanse og helse.


Yoga bringer oss i øyeblikket – det er svært vanskelig å øve og være tenkning om hva som skjedde på jobb i dag eller partiet i morgen kveld. Stadig tilstede
i seg selv er en stor utgivelse fra stress. På sitt beste møter yoga student der de er – slik at den justeres til student nivå og kapasitet. Det betyr ikke at det er særdeles enkelt eller spesielt utfordrende – det kan være enten eller begge deler på en gitt dag.


Så er det terapeutisk komponenten. Yoga kan brukes riktig med vilkår som søvnløshet, ryggproblemer, fordøyelsen problemer, astma, bedre sirkulasjon, angst, vekttap, bare for å nevne noen.


I utgangspunktet er yoga ikke –competitive; Det er ikke om vinner eller taper-du kan gå med din egen hastighet. Selvfølgelig folk fortsatt konkurrere med seg selv og sammenligne sin holdning til andre i klassen.


I tillegg er mange av oss lengsel etter noe mer. Mange av oss har shied unna organisert religion, men søker en åndelig praksis som kobler oss til oss så vel som noe større – en åndelig praksis som er ikke-dogmatisk, uten mange regler. Mens de fleste av yoga praktisert i helse klubber er hovedsakelig de fysiske aspektene av yoga-siden filosofiske seeps i. Og for de som ønsker å lære mer om filosofi av yoga informasjon og klasser er lett tilgjengelige for dem. I sin enkleste nivå yoga quiets sinnet og åpner kroppen – innstilling scenen for uttak dypere inn seg – til et sted for fred, et sted for balanse, et sted for helse. Det er her hvor guddommelige inni oss kan bli mer lett oppdaget.


Det er mange ulike stiler av yoga og den trenger aldri å være kjedelig - det kan være treg og skånsom, det kan utfordre din styrke, det kan være aerobic eller frodig eller det kan være svært introspektiv. Det er som stil å matche de fleste personligheter. Det er yoga for eldre, pre-natal yoga, postnatal yoga, power yoga, milde yoga, osv. Er det klasser som fokuserer på tilbake omsorg, yoga som er gjort i grupper og alene, privat med en instruktør. Yogic sier det er noen 84 000 postures og varianter. Feltet av yoga er stort, og det er alltid, alltid kan lære noe nytt.


Media har også hjalp spre budskapet om yoga og faktum kjendiser som Madonna og brodd praktisere yoga ikke vondt heller!

No comments:

Post a Comment