Thursday, November 29, 2012

5 Nøkler til å bedre søvn

Har du problemer med å få en god natts søvn?


Hva du er ferd med å lese kan gjøre en stor forskjell for din fremtidige helse! Å være godt uthvilt er avgjørende for vår velvære og er en viktig nøkkel i lever et energisk livsstil.


Her er noen av fordelene med en god natts søvn:


-Du vil se og føle deg på topp.


-Knyttet til andre vil komme lettere med nok hvile.


-Du vil være en tryggere sjåfør og være mindre sannsynlighet for å sovner ved rattet.


-Mer årvåkenhet og kreativitet på jobben vil være en stor fordel.


-Du vil føle seg mindre stresset.


-Det vil være en økt evne til å bekjempe sykdom.


-Du vil nyte livet mer.


Her er noen nøkler til å få en bedre natts søvn:


1. Sett kroppens klokke.


Velge en sengetid tidsplan ved å bestemme hvor mange timer med søvn du trenger, og prøv å holde med den. Det er fordi vi er alle skapninger av vane.


Prøv ikke å forsove seg altfor ofte fordi dette har en tendens til å forskyve kroppens klokke. Hvis du er lei, kan du prøve å ta en kort lur. Men det bør ikke være lenger enn ca en halv time fordi mer tid enn det og du vil avvikle ikke er i stand til å sovne den kvelden.


2. Vær klok om mat og drikke.


Drikker for mye væske i sen ettermiddag og kveld kan føre til at du våkner midt på natten å trave ut av på badet. Også forbruker mat og drikker som inneholder koffein før sengetid kan føre til at du kaste og slå i timer. Så ville det være klokt å unngå kaffe, te, brus og sjokolade før du går til sengs. Imidlertid en varm ikke-koffeinholdige drink kan slappe av du.


3. Forbered sovemiljø.


Du har kontroll over en rekke faktorer i sovemiljø som vil gjøre eller ødelegge en god natts søvn.


En av dem er temperaturen på soverommet. Justere temperaturen på soverommet ditt, så det er bidrar til å sove. Det er vanligvis best å ha rommet ditt litt på den kjølige siden, men sørg for at du har nok tepper på sengen.


En annen miljømessig problem er mørket av soverommene. Mange mennesker foretrekker å sove når det er helt mørkt, så slå av lysene med unntak av nattlyseene.


En nøkkel soverom miljø faktor er din seng. Kjøpe den beste madrassen kan du råd til siden du vil bruke en stor andel av livet ditt på den.


Stillhet er svært viktig å våre resten. Prøv å holde støyen nede. Hvis det er umulig, kan du vurdere å bruke ørepluggene. Spille beroligende musikk og unngå å se på TV rett før sengetid. Voldsomme scener kan føre til søvnløshet og voldelige drømmer!


Utforme soverommet ditt å være et fredelig fristed i ditt hjem. Separat arbeidet ditt fra soverommet slik at kroppen din vet soverommet er et sted å hvile - ikke fungerer.


4. Forberede deg fysisk, følelsesmessig og åndelig på sengetid.


Det finnes en rekke tiltak du kan ta før du går til sengs for å forberede deg fysisk. Sakte strekker seg før du trykker på sekk kan hjelpe deg å slappe av. Regelmessig mosjon i løpet av dagen vil forbedre din evne til å sovne. Tar et varmt bad - ikke en dusj - kan være nyttig også. Hvis du er fortsatt spent, kan en rygg massasje hjelpe deg å slappe av. Bruke behagelig ikke-bindende klær.


Her er det viktigste du kan gjøre når du har krype til køys - la gå av dagens bekymringer. Sengetid er et dårlig tidspunkt å dvele ved problemer siden bekymring kan holde deg kaster og snu i timevis! Jeg har funnet ut at lese Bibelen og be før du går til sengs er en flott måte å avslutte dagen. Deretter kan jeg virkelig slappe av og legge ned mine problemer. Søvnen min er mye søtere, og så er mine drømmer!


5. Søke spesialisert hjelp hvis nødvendig.


En medisinsk tilstand kan hindre deg i å få din full hvile om natten. Se legen din hvis du har fortsatt problemer med å sovne. Vanligvis er det ikke klokt å ta sovetabletter, siden de kan bli vanedannende. De er også forstyrre kroppens egen indre sove rytme.


Forslagene i denne artikkelen har blitt oppført for å hjelpe deg å få en bedre natts søvn. Nå prøve å sette dem i praksis, og nyte en mer uthvilt og energisk livsstil.


Hyggelig drømmer!

No comments:

Post a Comment