Tuesday, November 13, 2012

Er du en endimensjonal trener?

Fleste er klassisk partisk mot en av de tre beina på fitness triad: progressiv styrketrening, kardiovaskulær trening og kosthold/ernæring. Hvor mange folk prøve og gå ned i vekt ved slanking og slanking alene? Et sikkert kort ville være et flertall av individer. Noen gang lurt på hvorfor folk som mister en masse kroppsvekt raskt fortsatt ser feit? Det er fordi de er fremdeles fett.


Når den menneskelige organismen oppfatter sult det går tilbake til en primordial hardwiring som søker å bevare kroppsfett (den siste linjen av forsvar mot sult) for enhver pris. Så slanking alene kan resultatene i vekttap, men når mer muskler enn kroppsfett er tapt som følge av krasj slanking, er sluttresultatet ikke så imponerende.


Jeg hadde en nytelsessyke kompis som boble fra 200 til 350. Han gikk på en slags rare kosthold og mistet tilbake ned til 200. Han så forferdelig, løs hud, fortsatt fett og for å gjøre det hele verre han var nå en 'diett ekspert' og fortalte meg og noen andre innen earshot hvor dumme de var å følge enhver diett enn det han hadde brukt. Selvfølgelig ikke kunne han fortsatt fange en ball eller gå opp en flyreise av trapp uten å bli helt gasset.


På den andre ytterligheten visste jeg en veldig god langdistanseløper som var tynn som en rail, bodde på karbohydrater og eschewed løfte eller protein. Han ble anemic og avmagrede kombinasjonen av mega-miles og karbohydrater og frukt i beskjedne mengder produsert en fysikk som lignet en hungersnød offer. Løfte vekter til hans måte å tenke ville legge muskel at han ville ha til å frakte rundt, og ville ha samme effekt som deg ryggsekk med en 10 eller 15-kilos plate i den. Unødvendig å si da han kom til hans midten av tredveårene begynte han opplever vanlig full av gjentagelser forslag skader-kne artroskopisk kirurgi, ankelen ligament skader, evig shin Splinter. Han måtte til slutt gi opp med å løpe aldeles.


Min tredje eksempel er en tidligere nasjonale nivå powerlifter; en mann som satt regionale rekorder og vokste gargantuan. Til slutt han veide 350 og var i stand til å sitte på huk over 900-pund. Han spiste alt i sikte, og måtte slutte å løfte helt da han utviklet forferdelig sirkulasjons problemer.


Hver enkelt jeg refererte tok en bestemt gren i fitness triaden, og på grunn av overemphasis slått jakten på deres spesialitet til noe imot av fitness og helse. Bedre å øve litt av hver etappe av triad i stedet for å vektlegge et aspekt til utelukkelse av de to andre. Gjør den perfekt forstand når vi blir presentert med ekstreme og åpenbare eksempler.

No comments:

Post a Comment