Thursday, November 8, 2012

Er Vitamin E dødelig?

Nylig gjennomført nyheter historien at en forsker hadde oppdaget at å ta vitamin E på et nivå av 400 IU eller flere øker risikoen for død. (Januar 2005, Annals of Internal Medicine-http://www.annals.org/content/vol142/issue1/) Jeg ble umiddelbart mistenksom fordi jeg har studert den vitenskapelige litteraturen på vitamin E i over to tiår og har kommet til det pressepenger av opposite konklusjon. Hundrevis av studier har vist gunstige effekter av vitamin E på mange moderne sykdommer, inkludert kreft, hjertesykdommer, Alzheimers, claudicatio, leddgikt, fibrocystic bryst sykdom, epilepsi, ufruktbarhet, intelligens... you name it. Dette bevis kommer fra nøye kontrollerte kliniske studier og meta-nalyses, og er publisert i fagfellevurderte publikasjoner. Så hva gir med dette nye "scoop?" Hvorfor mottok det overskrifter mens alle de andre studiene er ikke?


Faktisk er denne nye informasjonen ikke nytt i det hele tatt. Forskeren bare undersøkt dødeligheten statistikk fra eksisterende studier og kom til en konklusjon at folk ikke bør ta 400IUs av vitamin E (nøyaktig hva jeg har vært å ta årevis og anbefale til andre), eller de kan dø. Faktisk skrev han en redaksjonell på andres arbeid. Det er ikke vitenskap.


Selv om forfatteren innrømmet sine konklusjoner kan bare gjelde for de som allerede er alvorlig syk og ikke friske mennesker, som er den eneste balansen som gis i artikkelen. Han undersøkte 19 forskjellige vitamin E studier utført av andre inkludert nesten 140 000 mennesker. Sikkert det ville virke statistiske betydning ville komme ut av som. Men som vitenskap (og liv) alltid går, sannheten er i detaljene... detaljer for ofte utelatt.


For eksempel i en av de 19 studiene, store doser av sink fikk også, og dette kan skape en kobber-mangel som kan føre til hjerte og andre sykdommer. Selv en kobber supplement ble gitt, var det i form av cupric oksid, som dårlig absorberes i tarmen.


I en annen av studiene ble gruppen blir gitt vitamin E mye sykere til å begynne med, inkludert større antall røykere og høyere tall for de med koronarsykdom og høyt blodtrykk. Selvfølgelig vil det være større dødelighet i slik gruppe, men det ville ha noe å gjøre med vitamin E de tok.


En annen studie ble skjev av det faktum at deltakere tok også en syntetisk form av beta-karoten, som har blitt knyttet til økt lungekreft og leverskader. Du kan ikke gi vitamin E og syntetiske beta-karoten til en gruppe, og du kan klandre dødelighet på vitamin E!


Til slutt, ikke en av studiene brukte naturlige form for vitamin E. Vitamin E er en blanding av tokoferoler: alpha, beta, gamma og delta. Men bare alpha-tocopheral ble brukt. Ikke bare det, men syntetiske isomere skjemaet, D, L-alfa tokoferol ble brukt i mange av studiene. Naturlig vitamin E finnes i bare D isomere skjemaet. Den syntetiske formen for L er ikke produsert i naturen, og selv kan forstyrre fordelene av naturlig D skjemaet.


Gamma-tokoferol har mange bevist å forlenge livet og sykdommen forhindrer fordeler, men når høye nivåer av Alfa-tokoferol forbrukes disse fordelene kan bli kansellert av en slags biokjemiske forstyrrelser. Derfor, uansett gamma-tokoferol forbrukt i kostholdet kan ha blitt avlyst av tilskudd i studien.


Når man er ferdig ser på detaljene bak overskriftene gjenstår det ikke grunnlag for noe som tyder på at høye nivåer av naturlig vitamin E er farlig, men heller, når de vurderer hele kroppen av vitenskapelig dokumentasjon, det er betydelig grunn til å tro akkurat motsatt! Så mye for overskrifter.


Kanskje viktigere enn misvisende natur av historien som er grunnen til hvorfor det ville får toppen faktureringsinformasjonen. Nyhetsorganisasjoner synes å være fiendishly gnidning deres hendene sammen bare venter på en liten godbit at kan avkrefte verdien av kosttilskudd eller en naturlig tilnærming til helse. (De får stor annonsering dollar fra farmasøytisk og andre medisinske næringer.) Selvfølgelig er det medisinske fellesskapet rett der klar til å haug på også. De har en egeninteresse i å opprettholde den populære tankegangen at sykdommen er bare en av de tingene som skjer, at folk er ofre for sykdom, og leger er nødvendig for reparasjon. Forestillingen om at kosttilskudd, mat og livsstil kan forhindre eller kurere sykdom truer deres grep og lønnsomhet.


Never mind at moderne helsevesenet er den største trusselen mot liv og helse, drept flere mennesker enn andre årsaker. (Wysong e-helse brev: 19.06.02 http://www.wysong.net/health/post_77_061902.shtml) Det er ikke verdig av nyheter, men skremme folk bort fra kosttilskudd som er basert på en feil studie er. Vi bor ikke i en rasjonell verden.


Er vitamin E kosttilskudd nødvendig? Nei, ikke hvis du spiser et variert kosthold av rå, organisk, naturlig mat, leve ut av dører, trene daglig og er ikke underlagt noen arbeidsplassen eller andre miljøgifter. Hvis det er ikke hvor du bor, er det en veldig god idé 400 IU av en naturlig vitamin E tokoferol blanding. Det er logisk siden det erstatter hva ville være til stede i en naturlig ømt punkt kosten, og hjelper kompensere moderne giftstoffer, forurensning og påkjenninger. Det er også støttet av et fjell av god vitenskapelig forskning.

No comments:

Post a Comment