Tuesday, November 27, 2012

Vitamin fordeler det du trenger å vite

Foreldre fortelle alltid sine barn å ta deres vitaminer. Hver dag, forbrukere er bombardert med vitamin reklame, og det er allment kjent at vitaminer er gunstig for den menneskelige kroppen. Dessverre, mange mennesker vet ikke nøyaktig hvordan vitaminer er gunstig. Å vite hvordan vitaminer kan være nyttig, og annen viktig informasjon om vitaminer kan hjelpe noen bestemme de riktige vitaminene å ta, og viser sitt sanne fordeler.


To typer vitaminer


Det er svært viktig å forstå at det finnes to typer vitaminer: fett løselig og vannløselige. Fettløselige vitaminer lagres i fett vev i kroppen så vel som i leveren din. Vitaminer forblir i kroppsfett til de er nødvendig. Når vitaminer er tilkalt, ta spesialskip dem til kilden. Tidsperioden som fettløselige vitaminer bo i kroppen kan være opptil 6 måneder. Vitaminene A, D, E og K er alle fettløselige vitaminer.


Den andre typen vitamin er vannløselige. Vannløselige vitaminer er ganske annerledes enn fettløselige vitaminer fordi de ikke er lagret i kroppen. Vannløselige vitaminer er flyttet gjennom blodet, og hva er ikke brukes av kroppen kommer ut når du tisser. Av denne grunn burde disse vitaminene bli erstattet oftest fordi de ikke forblir i kroppen i lang tid. Enkelte vannløselige vitaminer er vitamin C, og en stor gruppe av B-vitaminer: B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pryidoxine), B12 (cobalamine), niacin, biotin og Pantotensyre.


Hvordan vitaminer hjelpe


Fleste forstår at vitaminer er nyttig, men de vet ikke nøyaktig hva hver vitamin gjør. Vitamin A er svært viktig for synet og hjelper deg med å se farger mer klart og tydelig. Til slutt, a-vitamin hjelper riktig vekst og sunn hud. B-vitaminer er svært viktig i metabolsk aktivitet. B-vitaminer å skape energi og sette den gratis når det er nødvendig av kroppen (under hard fysisk aktivitet, for eksempel). B-vitaminer er også involvert i etableringen av røde blodlegemer. Vitamin C holder kroppsvev som muskler og tannkjøtt, sunn. Vitamin C kan bidra til å motstå infeksjon og hjelper helbrede sår. Vitamin D er en svært viktig vitamin for dine bein. Vitamin D hjelper kroppen å absorbere kalsium det må ha sterkere bein. Vitamin E opprettholder mange av kroppens vev. Noen av vev vitamin E opprettholder finnes i øyne, hud og leveren. Vitamin E blir også med B-vitaminer i dannelsen av røde blodlegemer. Til slutt, vitamin K hjelper med blodpropp. Vitamin K og C arbeide sammen for å helbrede sår.


Hvor å få vitaminer


For de fleste barn, kan spise sunt gi dem alle vitaminer som er nødvendig. Imidlertid kan noen voksne rådes til å ta vitaminer for å få deres daglige anbefalte beløp. Den beste måten å få vitaminer er å ha et balansert kosthold. Det er alltid en god idé å se på ernæring fakta på etiketter. Noen matvarer inneholder en rekke vitaminer. Orange Juice er rike på vitamin C, men visste du at egg inneholder vitamin A, B, D og E? Vitamintilskudd kan alltid hjelpe, men det er rett og slett ingen erstatning for å spise mat med vitaminer som naturlig finnes i dem.


Konklusjon


Vitaminer er typiske for en sunn kropp. Vitaminer kan bidra til å helbrede sårene, lage nytt blod, vedlikeholde vev og forbedre grunnleggende kroppen prosesser. Det er viktig å ha en grundig forståelse av vitaminer for å virkelig sette pris på deres fordeler. Både barn og voksne bør alltid være vitamin bevisst. Spise sunt, og tar vitamintilskudd hvis nødvendig er den eneste måten å sikre at du får din daglige anbefalte mengden vitaminer. Å ha den anbefalte mengden vitaminer vil føre til en sunnere, lykkeligere og lengre liv.

No comments:

Post a Comment