Friday, November 16, 2012

Spiseforstyrrelser og bruk av Yoga i forebygging og behandling

Det var ikke så lenge siden at spiseforstyrrelser, for eksempel bolimia og anoreksi, var tenkt å være rent et resultat av mentale tilstander. Flere nylig, skjønt, noen fysiske faktorer har blitt tilskrevet disse forholdene. Det er nå antatt at spiseforstyrrelser kan utløses av en rekke faktorer, i kombinasjon, inkludert de av psykologisk, atferdsmessige, sosiale eller biologiske natur.


Hvordan kan Yoga hjelpe med spiseforstyrrelser


Som med mange forhold, kan spise ordrer bedre håndteres gjennom et rolig og fokusert sinn. Depresjon og lav selvfølelse er problemer ofte assosiert med spiseforstyrrelser, og Yoga kan hjelpe med begge.


Det har blitt bevist at Yoga kan redusere depresjon, gjenoppretter en tilstand av balanse og velvære i enkelt. Det er også ulike yoga praksis som oppfordrer økt grad av selvfølelse, og fremme et positivt syn av din egen kropp. Dette er avgjørende faktorer med spiseforstyrrelser, og det har vært vist at anvendelsen av yoga kan signifikant øke rekreasjon og helbredelse. Gjennom eliminering av selvtillit dom etablerer yoga en sterk forbindelse mellom sinn og kropp. Dette, selvfølgelig, er den naturlige tilstanden av velvære. Man ved å reetablere denne sterke tilkoblingen, vil sinn og kropp fungere i harmoni for å reparere skaden.


Vanlig yoga praksis vil øke det samlede fitness nivået av menneskekroppen, å bedre immunsystem og gir det en god sjanse til å bekjempe sykdommer. Dette er nyttig med anoreksi, for eksempel fordi den lidende kroppen vil oppleve lavere energi nivåer, og betingelsen reduserer bentetthet.


I håndteringen av spiseforstyrrelser identifiserer Yogisk systemet dem som et problem knyttet til den første chakraet. Det finnes ulike yoga positurer som kan brukes til å balansere den: f.eks. personalet, krabbe, full vind og pigeon. Ved hjelp av jording kan postures (f.eks fjell, gudinne, stående undersetsig og bønn undersetsig) styrke og mot økes. Hva disse positurer gjøre er å gjenopprette sterk sinn-kropp-tilkoblinger, og gjennom tilkobling hjelper overvinne mange fysiske hindringer. For lider av anoreksi bidra de fleste av yoga baksiden bøying positurer til å redusere depresjon, mens fremover svinger kan roe ånden og redusere anoreksis effekter.


Fordi den mentale tilstanden har en viktig rolle i spiseforstyrrelser, kan meditasjon brukes med hell til å redusere negative og skadelige tanker og følelser. En aktiv, godt målrettet, meditasjon praksis bør vise seg for å være svært effektiv. Yoga positurer arbeidet best når eksterne faktorer er stengt ute, og konsentrasjonen er tillatt å fokusere på din indre selv. Gi spesiell oppmerksomhet til å puste, og også til indre opplevelser, skal transportere deg til en tilstand av større bevissthet og ro. Denne nye staten vil tillate deg å gå videre til å utforske nye konsepter, og forhåpentligvis forfølge nye mål som kan ha vært umulig før.


Som med mange medisinske tilstander er å være klar over problemet bulimi eller anoreksi, og viser et konstant og sterk ønske om å bekjempe det, en flott metode for å redusere deres effekt. Det er sannsynlig at en tidlig adopsjon av yoga praksis ville gjøre pasienten mer klar over problemet, og dermed gjør et positivt bidrag til en tidlig kur. Disse yoga teknikker brukes imidlertid mer vanligvis i recuperative stadier av sykdommen. Det er synd fordi, som med alle sykdommer der det kan være nyttig, yoga fungerer best i forebygging scenen, når de negative effektene er fortsatt lav og enklere å over kommer.

No comments:

Post a Comment