Monday, November 19, 2012

Hva forårsaker allergi?

Nesten 40 prosent av befolkningen lider av allergi på et tidspunkt i sitt liv. Kløende øyne, tett nese, hoste og Nysing er blant de mest vanlige allergi symptomene, og de kan gjøre en person føler trøtt og svak. Mange folk ofte lurer på om de kan unngå allergi ved å gjøre ting annerledes i deres daglige rutiner. Svaret er ja. Men før du endrer tidsplanen for å unngå allergi kan du finne ut årsaken til din allergi. Det er en god idé å finne ut om det er verdt bryet. Følgende er en liste over ting som kan utløse allergi i systemet for å handle opp:


Pollen, støv Mites og Mold


Disse stoffene er godt kjent for å forårsake allergi. Forskjellige faktorer bestemmer nivåene av disse stoffene på jevnlig basis. Hvis pollen nivåer er høy, vil du være mer sannsynlig å lider av allergier. Den beste måten å unngå disse stoffene er å holde seg innendørs og å støv og rengjør ofte. Hvis du går utenfor, kontroller du dusj eller bade så snart du kommer hjem. Dette vil vaske av noen uønskede stoffer som pollen eller støv som kan være på din klær eller kroppen din.


Genetikk


Uansett hvor mye du er utsatt for pollen eller andre allergi-utløser stoffer, kan du lider av allergi rent på grunn av genetikk. Hvis to personer er i nøyaktig samme vilkår på nøyaktig samme tid, en person kan lide mer enn de andre fordi det er i blodet. Du kan takke din foreldre for det, og det er ingenting du kan gjøre for å hindre at dette skjer.


Lavt immunsystem


Hvis ditt immunforsvar er for svak til å bekjempe allergi, vil du ende opp som lider for en god del av året. Immunsystem kan være svak for et par grunner. Først, hvis du ikke får nok vitaminer og mineraler immunsystem vil miste sin styrke og blir ineffektive i kampene allergier og andre former for virus eller infeksjoner. Ditt immunforsvar kan også være lav på grunn av psykisk stress. Psykisk stress kan gjøre deg fysisk svake og føre til at kroppen nedstenging. Når dette skjer, lukke din immunt system ned også. For å styrke ditt immunforsvar Sørg for at du får masse vitaminer, spise et sunt kosthold og unngå stress som mulig.


Mange studier har vært gjort, og det er ingen "en ting" som har vist seg for å forårsake allergi. Allergi kan være forårsaket av en av årsakene som er oppført ovenfor, eller muligens en kombinasjon av mange forskjellige grunner. Likevel, er det viktig å opprettholde en sunn livsstil. Trene, sove og spise sunt vil spille en viktig rolle i å unngå allergisymptomer.

No comments:

Post a Comment