Wednesday, November 28, 2012

Den gamle Antitdote til moderne Stress

Alle som har noen gang tatt en yogaklasse vil fortelle deg at kanskje det viktigste så vel som den mest underholdende holdningen er den endelige avslapning posituren på slutten av klassen som er kjent som Shavasana. Shavasana, som kan oversettes til "liket positur" er en tid når kroppen og sinnet rolig og døren til stillheten, fred og indre healing åpnes. Fordelene ved Shavasana er mange inkludert redusert stress, dyp avslapning, balansert følelser, lavere blodtrykk, nyttig for søvnløshet og bladene utøveren følelsen fornyet og oppdatert som om de har hatt en min ferie for kropp og sjel. Og jeg ville være remiss hvis jeg ikke si Shavasana bare føles godt! Det er her-i denne dyp tilstand av velvære, hvor det kan oppstå naturlig healing på alle nivåer.


"Påkjenninger av moderne sivilisasjon er en belastning på nervene som Shavasana er den beste Motgiften." BKS Iyengar i lys på Yoga.


For å oppleve shavasana kommer ut på ryggen-fortrinnsvis på gulvet, men en fast seng kan arbeide også. Bena bør være ca hip bredde hverandre, slik at føttene å slippe til sidene. Bringe armene til 45% til kroppen din med håndflatene vendt opp og hodet nakke og ryggraden til én linje. La pusten utdype og føler støtte fra gulvet under deg-slippe inn i den. Tegne din bevissthet dypt inne. Forbli her i ti til tjue minutter. Å komme ut av holdning ta noen dype åndedrag, og deretter begynne å vrikke fingrene og tærne. Forsiktig rulle hodet fra side til side. Føl deg fri til å strekke kroppen din i allikevel som kan det føles godt til deg nå. Så rulle til høyre side i en fosterstilling. Resten her for et øyeblikk. Veldig sakte trykk deretter opp til en sittende stilling ved hjelp av høyre og venstre hånd. Sitte et øyeblikk med øynene lukket, og deretter sakte å åpne øynene dine ser ned på gulvet. Før du begynner Les shavasana, resten av denne artikkelen for å få nyttige tips for å få en rikere opplevelse.


Jo mer avslappet kroppen din er den roligere tankene dine kan bli. For å utdype din opplevelse av Shavasana, har jeg listet opp noen forslag for deepening din komfort, quieting ditt sinn og ta opp spesielle utfordringer.


Utdype din komfort:


Øye puter: Å plassere en øye-pute over øynene er beroligende, bidrar til å slappe av musklene rundt øynene og sender et sterkt budskap til hjernen din til å slappe av. Øye puter kan også bli plassert på pannen din, eller i hendene, som gir en følelse av jording og avslapning.


Tepper: Egentlig hvor som helst din kropp berører gulvet er en kandidat for støtte og som et resultat vil hjelpe deg å slappe av. Du kan ønske å eksperimentere med følgende forslag:


Armer: Sted korslagte tepper under lengden på armene.


Tilbake: Brett et teppe lengden på ryggraden, og plassere en andre teppe vannrett på tvers av ene enden av teppet gjør en bokstaven "T". Sitte en kanten av vertikalt teppet slik at når du lå tilbake sacrum ditt (det benete del av ryggraden mellom hoftene) er på gulvet, din lavere rygg og ryggrad på teppet, og hodet støttes av den vannrette teppet.


Hæler: Litt rullet teppe kan plasseres under din Achilles sener.


Forslag til spesielle utfordringer i Shavasana:


Lavere tilbake utfordringer: sted en rullet teppe, pute eller styrke under knærne.


Nakke utfordringer: plassere et falset teppe under hodet eller en rullet håndkle under halsen.


Graviditet: Heve overkroppen din ved å plassere en styrke, puter eller to til tre foldet tepper under ryggen din og sørg for å støtte hodet med en annen foldet teppe. (Hvis du bruker tepper under ryggen bør kjøre lengden på ryggraden fra nedre del av ryggen til spissen av hodet) Et annet alternativ er lå på høyre side i fosterets posisjon med en foldet teppe mellom knærne. Plass et falset teppe under hodet for støtte.


For en opphisset/aktiv sinn: Plasser en yoga-block eller en tykk bok bak hodet og sette en sandsekk på det slik at 1/3 av sandsekk er på pannen din. Dette bidrar til å rolig sinn. Også fokusere på å gjøre din eksos lengre enn din inhalasjoner. (Merk: en hjemmelaget sandsekk kan gjøres ved å fylle en myk putetrekk med ris ca ¼ måte og binde det av.)


Du kan også ønsker å plassere et teppe over deg, som du kroppen vil kjøle når avslappet.

No comments:

Post a Comment