Saturday, December 15, 2012

Biophilia

Har du noen gang lurt på hva som forårsaker den varme gløden inne, følelse av fred og gleden når du går gjennom skogen eller sitter ved havet og å se på solnedgangen? Hva med skjønnheten i et friskt snøfall klamrer seg til trær, lukte og følelsen av den første varme dag våren eller vistas av uberørte prærier eller fjellkjeder? Å se dyr i naturen eller det opptreden og krumspring av våre kjæledyr kan påvirke oss på samme måte. Nesten alle er berørt av slike opplevelser selv om vi synes å være stadig mer fremmedgjøre og isolere oss fra naturen. Biologer kaller dette fenomenet biophilia-definert som det menneskelige behovet for og elsker av naturlige stedene.


Som du kano en vakkert, strøm, ikke humør endres når du komme over en gammel dekk som lurer i havets dyp? Hva med den øl flasken du snubler over på din "villmark" ryggsekk adventure? Gjøre plastposer entangling bare føtter, som du spasere stranden ikke ødelegge humør? Hva blir det av utsikten over åpen prairie eller ørkenen med bølgende fabrikken røyk i fjerne? Er rart av havet soloppgangen redusert ved offshore boretårn avbryte horisonten? Liker du døde stillheten av skogen for gjennomboret med fjerne lyden av en motorsag?


Interjection av menneskelig aktivitet i disse naturlige innstillinger skjemmer bort dem. Det kan endre stemningen fra fred, rart og personlig refleksjon til avsky, sinne og en følelse av nytteløse. Snubler over en pop kan i naturen er som avbryter en vakker symfoni ved å starte opp en un-muffled Harley Davidson.


På den annen side, er kaoset i århundrer av skogen nekte strødd om en ting av skjønnheten. I kontrast, er menneskelig avfall og Skraphandlere stygg og frastøtende. Grunnen til dette dobbel-standard er at vi er, i våre kjerne, en del av naturen-ikke synthetics. Akkurat som fugler av en fjær flokkes sammen binder vi seg til vår egen type. Naturen er vår form; syntetiske og industrielle artificiality er ikke.


Hva vår verden kan komme til.


Alt i naturen er koblet. Neurons og blodkar kurs gjennom kroppen sammenhengende hver enkelt vev med hva er kjente fra det eksterne miljøet. Som vi puster, kobler lungevev til atmosfæren. Å se og høre er bindeleddet av lys og lyd, via kjemiske reaksjoner i vev i våre øyne og ører, til resten av kroppen. Lukte, smake og berøre på samme måte nå ut for kontakt.


Når vi kjenne vinden i ansiktet vårt, knase snø under føttene, lytte til en boblende strøm, puste duften av en skog, beundre flyet av gjess i formasjon eller blikk i ærefrykt til nighttime uendelig himmelen, kobler vi.


Han begynte med naturen er som å komme hjem, harmonisering med verden, tilkobling til det som er kjent, berøre vår svært opprinnelse.


Biophilia selvfølgelig snakker til å beskytte naturen, men er også nøkkelen til forståelse sykdom siden helse er Saldo og krever tilkobling til vår kilde til liv-natur. Det er en proporsjonal sammenheng. Bryte sammenkoblinger med naturen og sykdom vil resultere i lockstep. Gjenopprette disse saldoene ved å gå tilbake til naturen, og fysisk, mental og åndelig helse er belønningen. Naturen er faktisk både en skatt og en livline. Vi skal behandle det som sådan.


* Videre lesning:
Wysong Optimal Helse Program ™
Biophilia, behovet for naturlig
Bevarte våtmarker er ikke bortkastet

No comments:

Post a Comment