Saturday, December 1, 2012

Solbriller, mer enn stil, helse saker også

Tro det eller ei, ble de første "solbriller" gjort i Kina en gang i de 1400-tallet. Formålet med disse solbriller var langt fra å beskytte øyet fra solen. Det synes at kinesiske dommere hadde disse briller inn i rettssalen for å skjule deres øye uttrykk mens du lytter til tilfeller. Hmmmm, gir ny mening til uttrykket "hvem er som bak disse Foster tilskudd" ikke sant?


I dag, er solbriller slitt av millioner over hele verden. De kommer i hundrevis av farger og stiler. Det er et par solbriller der ute som passer alle budsjett, mote ønske eller sportslige nødvendighet. De varierer fra $2,00 en par plast knock-off er tilgjengelig på Weir's Beach boardwalk til Maui Jim hvalfangere priset for $335.00 av Smith utskiftbare serien, som har et dusin forskjellige fargede linser tilgjengelig.


For mange mennesker iført solbriller er et fashion statement. Det synes at det er designer navn og stil som treffer stedet. "Tenk på hvordan de skilpadden Alma J-Lo solbriller vil sette av min nye rosa saftig tee." Det er mange forskjellige designer solbriller der ute. Alle de store designerne har solbriller linjer, Dolce & Gabbana, Missoni, Versace, Prada, Fendi, Salvatore Ferragamo og listen går videre og videre. Selv Stella McCartney har sette navnet sitt på en linje av designer solbriller med priser opp i fjellkjeden $400.00.


For turgåer, biker, kajakkpadler, skiløper, golfer, eller noen andre som tilbringer tid utendørs delta i enhver form for sport, er vernebriller, samt linse filtrering nøkkelen. Som med Smith solbriller nevnt ovenfor, er linsen det viktigste aspektet ved de fleste sport solbriller. Det er objektiver som er spesielt utformet for forhold med solskinn og objektiver som er spesialdesignet for flate lysforhold. Mørk objektiver og økte fargede linser er best for forhold med solskinn. Gule eller oransje linser er best for dårlige lysforhold. Noen populære idretter solbriller produsenter er Bolle', Smith, Rudy, Adidas, kroppen spesifikasjoner og spion Scoop. Som med den designer solbriller som er nevnt ovenfor, er det en endeløs rekke å velge mellom. Shatterproof poly karbonat linser er hva de fleste solbriller produsenter bruker. The Food and Drug Administration har avgjort at alle solbriller, for mote eller for sport, må ha slagfast linser.


I slutten selv, vises det det som virkelig teller i å velge solbriller ikke er designeren, fargen på linsen, type ramme stilen du velger eller prisen du betaler. Det er den lyse UV-beskyttelsen. Det er viktig å beskytte øynene mot solen som det er å beskytte huden fra solen. Selv om det er fortsatt omdiskutert, tror noen medisinske fagfolk at daglig eksponering for UVB stråler kan forårsake grå stær. Det er regjeringen standarder for linser som hevder å ha UV-beskyttelse. Mørke solbriller linser er ikke en indikator på UV-beskyttelse, og har ingen innvirkning på UV-stråler. Hva er kalt "UV-beskyttende" solbriller faktisk har en linse som absorbere stråler. Se etter solbriller som tilbyr minst 98% beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.


Viktigst av alt, ha det gøy valg!

No comments:

Post a Comment