Wednesday, December 12, 2012

Matintoleranse og lav Carb dietter

Matintoleranse er en farmakologisk reaksjon på forbruket av visse matvarer. I mange tilfeller, matintoleranse kan synes å være bivirkningen av farmakologiske narkotika, men faktisk, det er vanligvis forårsaket av inntak av produkter for naturlig mat, tilsetningsstoffer, eller kombinasjon av begge.


Fleste matvarer som vanligvis forårsaker matintoleranse er høy-protein.


Som en lav carb dieter har du unormalt høy eksponering til høy-protein mat, inkludert meieriprodukter og kjøtt, noe som betyr at din sjanse til å oppleve matintoleranse (Hvis du har noen) vil øke.


I motsetning til matallergier, som er lett gjenkjennelige fordi de påvirker en nesten umiddelbar reaksjon av elveblest, sjokk og en rekke andre symptomer, er matintoleranse litt vanskeligere å identifisere.


Matintoleranse har vanligvis mildere påvirker, for eksempel mindre hodepine, generell irritasjon, urolig mage, rastløshet og tap av søvn. Dette gjør det mye vanskeligere å identifisere og behandle.


Hvis du er ny til lav carb kosthold, kan du ha allerede opplevd noen av disse symptomene, men tilskrevet dem til noe annet enn matintoleranse.


Hvis du har vært stille disse symptomene i mindre enn tre dager i lav carb kosthold, er de mer enn sannsynlig knyttet til uttak fra koffein eller karbohydrater. De kan også være relatert til dehydrering. Omvendt, hvis du har vært stille dem i mer enn tre dager, de er mer enn sannsynlig resultatet av en matintoleranse.


Du bør umiddelbart begynne prosessen med å luke ut mat som kan være årsaken til intoleranse.


Følgende er en liste over matvarer du kan være tidkrevende på lav carb kosthold som er sannsynlig gjerningsmennene: egg, nøtter, melk, fisk, skalldyr, svinekjøtt, bacon, kylling, ost og tomater.


Du bør prøve å fjerne en av disse fra lav carb kosthold om gangen. Hvis du ikke kan løse problemet ditt intoleranse innen en uke, ville det være klokt å få ut av lav carb kosthold og kontakt en lege for å finne kilden til din intoleranse.


Denne artikkelen er bare til informasjonsformål, og er ikke ment som en erstatning for medisinske råd. Før embarking på enhver kosthold eller fitness program, bør du kontakte lege.

No comments:

Post a Comment