Friday, December 21, 2012

Kjønnsvorter: En felles seksuelt overførbare sykdommer

Kjønnsvorter kalles også condylomata acuminata eller venerisk warts. De er det mest lett gjenkjennelig tegnet på genital Humant papilloma virusinfeksjon. Oppstå på utsiden og innsiden av vagina, på åpningen til livmoren, eller rundt anus i kvinner, genital warts. I menn, de er sett på tuppen av penis, på akslingen av penis, på pungen, og som akkurat i kvinner, rundt anus. Kjønnsvorter ofte oppstår i klynger og kan være svært liten eller kan spre seg inn i store massene i genitale eller anal området. De gjør ikke vises før to til fire uker etter smitte og noen ganger måneder pass før de blir synlig. De gjør ikke vanligvis vondt, men de kan være svært kløende. Genital warts er som hevet, kjøtt-farget lesjoner, eller kan være blomkål-lignende vises vekster rundt anus eller kjønnsorganene. Noen tidlige tegn på at en kan lide av genital warts er kløe av penis, pungen, anal området, eller i vulva, økt utflod og unormal vaginal blødning etter samleie, som ikke er vanligvis assosiert med menstruasjon.


Personer med mange sexpartnere er mer utsatt for å ha genital warts. Og også de menneskene som ikke praksis sikker sex. Genital warts er svært smittsom og kan lett spres under muntlig, genitale eller anal sex med en smittet partner. Men disse utvikle ikke rett etter kontakt, utvikling av genital warts skjer vanligvis innen tre måneder etter kontakt. For å unngå å bli infisert, bruke kondom under samleie, fordi dette kan delvis beskytte deg mot genital warts. Husk alltid at totalt avholdenhet er bare idiotsikker måte for å unngå Kjønnsvorter og andre seksuelt overførbare sykdommer. Også holde seg til en seksuell partner som er sykdomsfri. Men hvis du mistenker at du allerede er infisert, bør du kontakte legen din umiddelbart for tidlig diagnose.


Kjønnsvorter kan bli diagnostisert av en lege eller andre helsetjenester arbeideren ved å se dem på en pasient selv om en klinisk undersøkelse. Men det er noen genital warts som er så flat og bli nesten usynlig for det blotte øye. Disse "usynlig" genital warts kan registreres om i lege. Dette gjøres ved swabbing huden med eddiksyre, og genital warts vises som hvite flekker på huden. For kvinner, for å oppdage Kjønnsvorter i livmorhalsen, bør de ta en Pap smear test. I en Pap smear undersøker en laboratorium arbeidstaker celler scraping fra livmorhalsen under et mikroskop for å se om de er cancerous. Hvis en kvinne Pas smear er unormale, er hun svært sannsynlig å ha HPV-infeksjon.


Tidlig diagnose av genital warts er svært viktig slik at dette kan bli behandlet snart og for å unngå å spre infeksjonen til andre. Det er viktig at begge partnere er behandlet, og for å sikre at du følger behandling. Genital warts er lett å behandle når de er små og få ved swabbing med cellen giften, podophyllum. I noen tilfeller, kan denne tilstanden bli referert til en hud spesialist Fjern genital warts under lokalbedøvelse ved hjelp av kirurgi, frysing, eller laser behandling.


Husk at alle som tidligere har blitt infisert med Kjønnsvorter kjører risikoen for at de vil gå tilbake nå og da for resten av deres liv. Så bør du alltid være på utkikk og praktisere sikker sex.

No comments:

Post a Comment