Friday, December 14, 2012

Sannheten om Omega 3

Siden Dr Basant Puri, en konsulent psykiater og senior-foreleser ved Londons Imperial College MRI enhet, utgitt sine funn på Omega 3 og dens effekt på hjernefunksjon og depresjon, har mange studier blitt utført angående de gunstige effektene av denne fettsyren. Studier de siste to årene har konsekvent bekreftet at Omega 3, et stoff som mangler i dagens "diet" er en nøkkelkomponent i hjernens utvikling og riktig funksjon.


Forestillingen om at Omega 3 var knyttet til depresjon og andre psykiske lidelser kom basert på studier utført ved Harvard University i 1999 på mennesker med bipolar og en 1996 studie av Journal of American Medical Association studere utbredelsen av depresjon i ti land. Harvard-Studien fant at fiskeolje var en effektiv behandling for bipolar. Studien utført av Journal of American Medical Association ble utvidet på i 1998 da det ble oppdaget at depresjon var lavere i land som konsumert på høyere nivåer av fisk.


Omega 3 som en del av et sunt kosthold


Omega 3 er et stoff som finnes oftest i fet fisk som fersk laks, tunfisk, makrell, pilchards og sardiner. De siste 100 årene har den vestlige kostholdet skiftet radikalt for å omfatte langt mindre fisk og dermed Omega 3-fettsyrer. I løpet av samme tid er depresjon anslått å har økt opptil 100 ganger.


For å opprettholde ideelle helse, bør den gjennomsnittlige personen konsumere fem gram daglig essensielle fettsyrer (delt mellom Omega 3 og Omega 6). Dette er ikke sannsynlig å endre på noe punkt i nær fremtid noen anbefalinger har blitt lagt ut for de som velger å ta Omega 3 kosttilskudd. Disse anbefalingene vil bli oppført nærmere nedenfor i avsnitt med tittelen, "Omega 3 tilskudd".


Omega 3 og hjernen


Mens fordelene av Omega 3 fettsyrer kan bli lagt merke til på mange nivåer, har det bredest gjennombruddet dokumentert skjedd i forbedret mentale funksjoner og helse. Omega 3 har blitt rapportert å være effektive i behandling av depresjon. Flere studier har indikert at under dobbelt-blind tester, pasienter som lider av depresjon som tar Omega 3 over en placebo rapporten betydelige fordeler.


Lignende resultater har blitt rapportert i behandlingen av bipolar og schizofreni. Det finnes teorier at Omega-3 kan brukes til å behandle andre psykiske tilstander som attention underskudd disorder, borderline personlighetsforstyrrelse, dysleksi og kognitiv svekkelse men på tiden dette ble skrevet disse overbevisningene er substans av noe mer enn foreløpige data.


Omega 3 og kroppen


De viktigste rapporterte fordelene av Omega 3 for kroppen oppstå i hjertet. American Heart Association anbefaler å spise fet fisk minst to ganger per uke for å redusere sannsynligheten for hjertesykdommer.


Mens forskning er fortsatt pågående på virkningene av disse fettsyrene på hjertet, forskning til dato har vist at de:


• redusere risikoen for arytmi, som kan føre til sudden cardiac death
• redusere triglyseridnivåer
• redusere veksten av aterosklerotisk plakk
• lavere blodtrykk (litt)


I tillegg, har Omega 3 blitt rapportert effektiv som en anti-inflammatorisk. Og ifølge en artikkel av Judith Horstman for leddgikt i dag, "det er sterke bevis for at fiskeolje kosttilskudd med omega-3 fettsyrer kan lette revmatoid artritt (RA) symptomer, forhindre Raynauds syndrom spasmer og muligens lindre noen lupus symptomer.


Det er noen begrensede bevis det reduksjonen i Omega-3 i den gjennomsnittlige vestlige kostholdet kan være en medvirkende faktor til økningen i:


• astma
• kronisk utmattelsessyndrom
• Cystisk fibrose
• osteoporose
• prostatakreft


Omega 3 tilskudd


Noen gode doctor eller ernæringsfysiolog vil fortelle deg at den beste måten å få noen næringsstoffer er å gå rett til kilden og spise den gjennom matvarer som de kommer. I tilfelle av Omega 3 Dette vil mest sannsynlig være i form av fet fisk, linfrø, valnøtter, rapsolje og soyaolje. Når det er sagt, dette ikke er alltid mulig gitt den gjennomsnittlige vestlig kosthold og livsstil. I tillegg, for de som lider av sever depresjon eller ved hjelp av Omega 3 for å bekjempe en eksisterende betingelse, beløpet på maten vi spiser ikke kan gi nok av denne fettsyren. Hvis dette er tilfelle er det viktig å vite hva du leter.


Tillegget skal være høy i EPA (eikosapentaensyre). EPA, sammen med DHA (docosahexaenoic acid) er de to aktive ingrediensene i Omega 3. EPA anses å være terapeutisk elementet. Det er dermed viktig å kjøpe et supplement som er høyere i EPA enn DHA.


Flere merknader


På grunn av den siste utviklingen og studie av Omega 3 og alle dens potensielle helsemessige fordeler er fleste studier og informasjon om det foreløpige og basert på mindre testgrupper. Ytterligere forskning er i gang og bør gi ytterligere innsikt i hvordan det fungerer og akkurat hva dens rolle er i hjernens funksjon og utvikling.


For tiden pågår ytterligere studier i rull med Omega 3 i hjernen og nerve gjenfødelse, depresjon, hjertesykdommer, leddgikt, kreft, nakke- og ryggsmerter, stress og et utvalg av andre mentale og fysiske forhold.

No comments:

Post a Comment