Wednesday, December 26, 2012

Symptomer på irritabel tarm syndrom

Symptomer på irritabel tarm varierer ganske mye fra pasient til pasient, men det er noen vanlige symptomer på irritabel tarm-syndrom som kan indikere en IBS-diagnose. De omfatter:


diaré
forstoppelse
vekslende forstoppelse og diare
magesmerter
oppblåsthet
overflødig gass- eller vindkraft
kvalme.


Du trenger ikke å ha alle disse symptomene av irritabel tarm bli diagnostisert med sykdommen, men pasienter vil vanligvis ha noen diaré eller forstoppelse pluss mage smerter. Disse symptomene på irritabel tarm oppbevare komme rygg over en tidsperiode, som IBS er en ganske langsiktige tilstand, og må ikke forveksles med normal mage uro eller sporadiske kamper av constipation.


Generelt, pasienter med symptomer på irritabel tarm finner at de passer inn i en av tre grupper - diaré-dominerende IBS, forstoppelse dominerende IBS eller vekslende forstoppelse og diare.


En av de vanligste symptomene på irritabel tarm syndrom i IBS lider er at deres magesmerter er lettet når de har en avføring. De finner at konsistens eller formen på deres taburett endres, og de kan også sende noen Slim i avføringen.


Det er viktig at du er riktig diagnostisert med IBS av en medisinsk faglig, som tarm symptomer på irritabel tarm syndrom kan være et resultat av mange andre helsemessige forhold som cøliaki og inflammatorisk tarm sykdommer. Det er ikke mulig å nøyaktig diagnose IBS, og du kan sette din helse i fare hvis du gjør dette. Spesielt følgende symptomer på irritabel tarm syndrom er ikke typisk for IBS og må bli etterforsket videre:


smerter som ofte vekker/forstyrrer søvn
diaré som ofte vekker/forstyrrer søvn
blod i din krakk
vekttap
feber
unormal fysisk undersøkelse.


De fleste individer er overrasket over å høre at de ikke er alene med symptomer på irritabel tarm syndrom. Faktisk, påvirker irritabel tarm syndrom (IBS) ca 10-20% av befolkningen generelt. Det er den vanligste sykdommen diagnostisert av gastroenterologists (leger som spesialiserer seg på medisinsk behandling av sykdommer i mage og innvoller) og en av de vanligste lidelser sett av fastleger.


Noen ganger irritabel tarm syndrom er referert til som spastisk colon, slimete kolitt, spastisk kolitt, nervøs mage eller irritabel kolon.


Irritabel tarm syndrom er forstått som en mangesidig lidelse. Symptomer på irritabel tarm resultatet fra hva synes å være en forstyrrelse i samspillet mellom tarmen eller tarmen, hjernen og det autonome nervesystemet som endrer regulering av tarm motilitet (funksjon) eller sensorisk-funksjonen.


I symptomer på irritabel tarm er magesmerter eller ubehag knyttet til en endring i tarm mønster, for eksempel løs eller hyppigere avføring, diaré og/eller forstoppelse.


Handling valgmulighetene er tilgjengelig for å håndtere IBS - om symptomene på irritabel tarm syndrom er mild, moderat eller alvorlig.

No comments:

Post a Comment