Tuesday, December 11, 2012

Kan jeg spise sukker alkoholer på min lav Carb diett?

"Polyols" eller sukker alkoholer er en rekke forskjellige karbohydrater som er verken sukker eller alkohol - og blir ofte brukt som kunstige søtstoffer i en rekke produkter, fra iskrem til tyggegummi.


Mens disse velsmakende søtningsmidler synes å være den perfekte løsningen for både lav-carb slankere og lav-carb matprodusenter, har nyere studier av sukker alkoholer malt et litt annet bilde.


Til å begynne med er sukker alkoholer ikke helt carb-fri. De fleste studier har indikert at sukker alkoholer inneholder ca 1/2 til 1/3 mengden kalorier som sukker - og i form av karbohydrater.


I tillegg har studier vist at sukker alkoholer absorberes av tynntarm, men prosessen er tregere og oppsprukket. Dette påvirker veksten i blod sukker, men igjen er mindre og mer gradvis enn med sukker - og økningen har en tendens til å variere fra person til person.


Sukker alkoholer har også en avføringsmiddel effekt på enkelte forbrukere. Siden de er bare delvis absorbert, de bringe vann inn i tarm- og ufordøyd karbohydrater inn i tykktarmen, vil oppretting av gass og oppblåsthet som karbohydrater handlet på av bakterier.


Overforbruk av sukker alkoholer kan ofte få en negativ effekt på lav carb dieters, selv om de kan fordøye dem riktig. Sukker alkoholer kan utløse begjær i lav carb dieters, forårsaker dem til å fravike kosttilskudd restriksjoner.


I tillegg kan sukker alkoholer ofte føre til lav carb dieters å velge et usunt kosthold av søtsaker, som synes å være carb-fri, over et variert kosthold som inneholder viktige næringsstoffer.


Hvis du er på en lav carb diett og ønsker å blande sukker alkoholprodukter i kostholdet ditt, er det svært viktig at du overvåke totale sukker alkoholinntak-- og holde det på et minimum samtidig som man et sunt kosthold.


En enkel måte å gjøre dette er å finne ut den totale mengden karbohydrater i sukker alkoholprodukter du forbruker. Du kan gjøre dette ved å trekke beløpet av fett og protein kalorier per porsjon fra den totale mengden kalorier per porsjon. Bare multiplisere gram protein med fire og gram fett av ni. Nå trekker fra summen av to fra den totale mengden kalorier per porsjon.


Bruker disse tallene, kan du bestemme hvorvidt karbohydrater er å være "skjult" i "carb gratis" sukker alkoholprodukter du forbruker, slik at du kan ta en bedre informerte beslutning som passer resepter av low-carb diett.

No comments:

Post a Comment