Tuesday, December 13, 2011

De helsemessige fordelene av å drikke grønn te

Opprinnelsen til te kan spores tilbake til over 4000 år siden i Kina. Ifølge kinesiske forklaring emporer Shen Nong, en lærd og medisinsk ekspert oppdaget te i 2737 f.Kr. En dag mens han var kokende vann under en te-treet, et blad fra treet som falt i vannet og Shen Nung besluttet å prøve Brygge. Drikke ble funnet å være forfriskende, men også for å være en heller kraftig medication. Emporer plassert immediatedly grønn te på sin liste av medisinsk urter.


De tre hovedtypene av te er grønn te, oolong te og sort te. Alle kommer fra samme anlegget, Camellia sinensis. Urte og frukt te kommer fra planter og frukt og ikke te i den strengeste oppfatning av ordet. Forskjellen mellom grønn, oolong og svart te er på grunn av metoden te produseres. Med sort te Camellia er sinensis blader, etter at de plucked igjen lenge nok for dem å fullt oxidize før blir tørket. I oolong te er bladene bare delvis bli oksidert og tørket, men i produksjonen av grønn te blader er steames, valsede og tørket før oxidization-prosessen kan begynne. Med grønn te er en mer betydelig del av ernæringsmessige og enzym innholdet i bladet dermed igjen intakt.


Fordelene ved grønn te til ens helse har blitt stadig mer demonstrert av moderne vitenskapelig forskning. Mange av disse helsemessige fordeler kommer fra det faktum at te inneholder høye nivåer av antioksidanter kalt polyfenoler eller flavonoider. Disse stoffene er mest utbredt i grønn og hvit te, men er også til stede i varierende grad i Oolongs og svart te. Grønn te flavonoider Vis antioksidantegenskaper aktivitet. Antioksidanter svekke muligheten av frie radikaler celler for å skade molekyler som utgjør våre organer. Vi alle vet at frukt og grønnsaker er gode kilder av antioksidanter, men nyere vitenskapelig forskning har vist at ett eller to kopper av grønn te har samme 'radikale scavenging kapasitet' som fem deler av frukt og grønnsaker. Selvfølgelig vi bør alle spise masse frukt og grønnsaker hver dag men hvorfor ikke fylle opp våre antioksidantegenskaper inntaket av også drikke grønn te hver dag!


Grønn te har mange helsefordeler. Siste medisinske studier tyder på grønn te å være til nytte i mange områder, inkludert følgende:-øke immunsystem-redusere nivåer av Kolesterol-reduserer høyt blodtrykk-senking av blod-sukker - fordøyelseskanal og luftveier helse - te er antibakterielle - munnhygiene - hjelp til å forhindre tann forråtnelse. -Akne og annet hud vilkårene. -Leddgikt - viser anti-inflammatorisk egenskaper.


En annen potensielt stor fordel av grønn te kan som et hjelpemiddel til vekttap. Dette området er faktisk allerede tiltrekke oppmerksomhet. American Journal of Clinical Nutrition nylig publisert resultatene av forskning gjennomført over en periode på 6 uker der en gruppe sunn menn ble gitt grønn te-ekstrakt mens de andre mennene i studien ikke var gitt pakke. Calorific bruk ble målt på en daglig basis, og resultatene konkluderte med at menn tar grønn te-ekstrakt brent mer calories enn menn ikke gitt pakke. Andre studier viser svært like resultater. Mer forskning må utføres på dette området, men skiltene så langt er oppmuntrende. Noen for grønn te?

No comments:

Post a Comment