Thursday, December 22, 2011

Røykere sette kjæledyr i fare

Du røyker? Trenger du et insentiv til å avslutte? Har du noen kjæledyr? Så som elsket pet kan bare være insentiv du må stoppe.


Forskere ved University of Massachusetts har oppdaget at pets er berørt av annenhånds røyk.


Katter levende med en røyker er to ganger større sannsynlighet for å få feline lymphoma enn en som ikke er. Etter fem år øker hastigheten til tre ganger så sannsynlig. Når det finnes to røykere i hjemmet, sjansene for en katten å få feline lymphoma øker fire ganger så sannsynlig og etter fem år, ganger tre hastigheten av katter levende i smokefree hjem.


Hundene bor i en husstand røyking har en 60 prosent risiko for å få lungekreft.


Long nosed hundene, for eksempel Kullminen eller heste, er dobbelt så sannsynlighet for å utvikle nese kreft hvis de leve med røykere.


Pets av alle størrelser og aldersgrupper er berørt. Men særlig liten pets, de svært unge og gamle.


Annenhånds smoke bidrar til en andre kjæledyr ills også. Som en røyker puster ut, er luften fylt med giftig røyk.


En kjæledyr øyne kan bli irritert grunnet den røyk effekter på de lille blodkar funnet i øyet.


Røyk kan skade sensitive lungene inne en pet. I tillegg kan giftige gasser forårsake en kald som kan føre til mer alvorlig, livstruende forhold.


Røyk innånding irriterer raskt et dyr hals fordi dyr har en kortere esophagus enn mennesker.


Akkurat som røyk påvirker møbler, tepper, gardiner, etc. røyk også påvirker en pet boligkvarter og kommer inn i pet pels og hud. En kattene hår overtrykkes kontinuerlig store mengder røyk partikler i likhet med drapery, møbler og klær. Katten snuse og inhales disse konsentrert partikler fra hans pels mens Stell som fører til lymphoma i nese passasjer og tarmen, i tillegg til brystet.


Noe pets er allergisk å røyke.


Dyr har en svært akutt følelse av lukten og lukt av røyk er svært støtende på dem.


Nikotin er en svært giftige kjemikalier. Noe pets kanskje lider virkningene av nikotin forgiftning når for høye konsentrasjoner.


Hvis en pet har åndedretts allergier som astma, kommer sykdommen til å bli forverret av stadig puste den andre hånden røyk.


Luftveier sykdommer som astma, bronkitt og skjuling trachea er de vanligste mulige årsaker til en kronisk hoste inne hundene. Konstant irritasjon fører til slutt til trachea å miste sin runde åpen figur. Det begynner å skjule noe som resulterer i enda mer hostende og irritasjon, og til en untreatable, utålelig situasjonen vanligvis fører til euthanasia.


Så neste gang du lyse opp, Tenk på luften at kjæledyret elskede blir tvunget å innhalere.


Her er mer informasjon om å hjelpe deg med å sparke røyking vane:


http://www.apluswriting.NET/smoking/smokingpets.htm

No comments:

Post a Comment