Thursday, December 15, 2011

Low-carb dietter: Du mister mer enn vekt?

Gjennomsnittlige amerikanske spiser om dobbelt så mye protein enn hva de krever. Noen mennesker i forfølgelsen av tykkelse, går på low-carb dietter og spiser opp til fire ganger proteinet deres kroppen trenger. Protein mangel er absolutt ikke et problem i Amerika. Så nøyaktig hvor mye protein vil du virkelig trenger? Mye mindre enn du tror.


Protein er en avgjørende næringsstoffet, viktig for helsen. På sitt reneste består protein av kjeder av aminosyrer. Det er 22 aminosyrer som kombinerer ulike proteiner, og 8-9 av disse må komme fra maten vi spiser. Kroppen bruker disse aminosyrer for å opprette muskler, blod, hud, hår, negler og indre organer. Proteiner hjelper erstatte og skjemaet ny vev, transporter oksygen og næringsstoffer i vårt blod og celler, regulerer balansen av vann og syre, og er avgjørende for å gjøre antistoffer.


For mye av en god ting kan imidlertid ikke være så bra for deg. Mange mennesker er å sette deres helse i fare ved å spise til mye som protein. Overdreven protein forbruk, spesielt dyr protein, kan resultere i hjertesykdommer, Slaglengde, osteoporose og nyre steiner. Like viktig som protein er for våre kroppen, det er mange misoppfatninger om hvor mye vi virkelig trenger i vårt kosthold og den beste måten å få tak i.


I henhold til American Heart Association og National Institutes of Health, som lite som 50-60 gram protein er nok for de fleste voksne. Dette bryter ned til ca 10-12% av samlede kalorier. Kroppen din trenger bare 0.36 gram protein per kilo kroppsvekt. Til å beregne det eksakte beløpet du trenger, kan du multiplisere din idealvekt ved 0.36. Dette vil gi deg optimal daglige protein kravet i gram. Ettersom mengden protein som trengs, avhenger av hvor mye lean body mass du har, brukt idealvekt i stedet for faktiske vekten. Spedbarn, barn, gravide og pleie kvinner krever mer protein.


Folk på low-carb dietter er forbruker opptil 34% av deres sum kalori inne formen av protein og opp til 53% av samlede kalorier fra fett. De fleste av disse personene er uvitende om mengden protein og fett som finnes i matvarer som er de spise. En typisk 3-unse biff hamburger, som er små av amerikanske standarder, viser for eksempel om 22 gram protein og 20 gram fett. Du oppnå rask vekt-tap på disse dietter på grunn av denne høy fett innhold.


Høy fett matvarer gir deg følelsen av følelse full, raskere, slik at du ender opp med å spise færre samlede kalorier. Denne typen protein og fett kombinasjon er imidlertid ikke den sunneste. Dyr proteiner er lastet med Kolesterol og mettet fett. Mange mennesker på disse dietter også oppleve en heving i deres LDL (dårlig) Kolesterol når de er fortsatt på denne diett i lange perioder. Høye nivåer av LDL Kolesterol i blodet, tetter blodårene og er sjef skyldige i hjertesykdommer, spesielt hjerteinfarkt og hjerneslag. Så mens du kan miste vekt på kort sikt, er du setter din kardiovaskulær helse i fare i det lange løp.


En annen grunn vekttap er oppnådd på disse low-carb dietter, minst midlertidig skyldes vannforbruk. Økningen i mengden protein forbrukes, spesielt fra kjøtt og meieriprodukter, reiser nivået av uric acid og urea i blodet. Disse er giftig biprodukter av protein sammenbrudd og metabolisme. Kroppen eliminerer dette uric acid og urea ved å pumpe mye vann inn i nyrer og urin skrift for å skylle den. En ugunstig bivirkning av dette vanndrivende svaret er imidlertid tap av viktige mineraler fra kroppen, inkludert kalsium. Høyt inntak av protein leaches kalsium fra bein, noe som fører til osteoporose.


Medisinsk bevis som viser at for hver 1 gram økning i proteiner ingested kroppen mister et gjennomsnitt på 1,75 milligram kalsium i urinen. I tillegg som kalsium og andre mineraler leached fra våre bein, er de avsatt i nyrer, som kan danne i smertefulle nyre steiner. Hvis en nyre stein blir stor nok til å forårsake en blokkering, stopper strømningen av urine fra nyre, og må fjernes ved surgery eller andre metoder.


Plantebasert proteiner som bønner, belgfrukter og soyfoods, gir også fiber, som hjelper senker LDL Kolesterol og hever HDL (gode) Kolesterol. Dette forhindrer at byggingen opp av arterial plaque, noe som fører til atherosclerosis (herding of the arteries) og hjertesykdommer, dermed redusere faren for hjerteinfarkt og hjerneslag. Mengden og type protein i kostholdet har også en viktig innvirkning på kalsium absorpsjon og excretion.


Vegetabilsk protein dietter forbedre kalsium oppbevaring i brødteksten, og fører til mindre excretion kalsium i urinen. Dette reduserer risikoen for osteoporose og nyre problemer. Interessant, er nyresykdom langt mindre vanlig i mennesker som spiser en vegetabilsk basert diett enn det er i mennesker som spiser en dyr-basert kosten.


Ved å erstatte animalsk protein med vegetabilske protein, og erstatter mettet fett med umettede fat (som oliven- og canola-oljer), kan du unngå fallgrubene low-carb typisk høy protein diett. Du vil forbedre helsen og regulere vekten mens du nyter en enorm oppstille av deilig, sin kompakte, høy fiber matvarer.


Husk, spiser alt i moderasjon og ingenting i overkant. Også, sunn måte å miste vekt og holde den utenfor er å spise nutritiously og gjøre permanente livsstilendringer som lar deg brenne mer calories enn du tar i.


Copyright © Monique N. Gilbert. Med enerett.

No comments:

Post a Comment